Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3060/epidemioloka-situacija-sve-gora/

Verzija za tampu / To ScreenviewEPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA SVE GORA!


Od jutros u našoj opštini potvrđeno je još osam pacijenata koji su inficirani korona virusom. Situacija je loša u zdravstvenom smislu i zbog toga još jednom molim građane, pre svega mlade da se uzdrže od izlazaka, da poštuju distancu,peru ruke redovno i nose maske, rekao je za naš sajt dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić".


Ovu prepuruku uputio je i svim ostalim građanima kao upozorenje, jer sa ovih osam novopotvrđenih slučajeva, ukupan broj trenutno zaraženih je oko dvadesetak na teritoriji naše opštine.

- Situacija je loša i po svemu sudeći moraćemo da budemo odgovorniji i prema sebi i svojim bližnjima, ako želimo da izbegnemo najgori mogući scenario sa kojim se suočavaju mnogi drugi,kaže dr Kladar i dodaje:

- Zbog toga molim građane, pre svega mlade da shvate da je neophodno da kontakte svedemo na minimum. Mi imamo trenutno jednog hospitalizovanog bolesnika, dok su svi ostali na kućnom lečenju i u izolaciji. Među zaraženima imamo i dva lekara što posebno usložnjava situaciju. Zbog toga ovaj apel građanima i poziv na odgovornost. Srbobranci su se u predhodnom periodu, od kako se pojavio problem sa koronom, pokazali kao odgovorni i do sada smo se dosta uspešno nosili sa ovim problemom. Očekujem da ćemo isto tako i u vremenu koje je ispred nas pokazati da smo svesni problema i da ćemo zajednički učiniti napor da se odupremo i dobijemo bitku protiv ovog virusa, rekao je dr Kladar.

S.Š.

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign