Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3062/dan-kole-uvuku/

Verzija za tampu / To ScreenviewDAN ŠKOLE U "VUKU"


OŠ "Vuk Karadžić" obeležava Dan škole, kao i svaki put do sada 08. 11. U skladu sa mera zaštite protiv pandemije, ove godine obeležiće se u drugačijim okolnostima, a tim povodom obratila se svim bivšim i sadašnjim učenicima, ali i zaposlenima, kao i građanima naše opštine Julkica Popović, direktorka škole:


Svim učenicima i zaposlenima u OŠ „Vuk Karadžić“ čestitam Dan škole, koji ove godine obeležavamo na sasvim drugačiji, ali jednako lep i kreativan način.
Ova školska godina je počela neobično i najvažniji cilj nam je da sačuvamo zdravlje svih nas, ali to nije sprečilo naše vredne učenike da nam, uz svesrdnu pomoć svojih nastavnika, pripreme isto tako, sasvim neobičnu  priredbu.

Uživajte u stihovima i ostanite zdravi!

Julkica Popović, direktor škole

ISTORIJAT:

Od 1703. godine u tada zvanom Sentomašu postoji veroispovedna škola. Te godine škola je imala jedno odeljenje i jednog učitelja. Koliko je škola tada imala učenika i kako se zvao učitelj za sada je nepoznato, jer je arhiva od 1703. do 1819.godine, koja je čuvana u Srpskoj pravoslavnoj crkvi izgorela u revoluciji 1848. godine.

1892/1893 godie u školi je bilo 798 učenika i devet učitelja. Te godine škola je radila u sedam školskih zgrada sa osam učionica. 1905. godine u školi ima 805 učenika i dve učitelja. Od 1936. do 1941. godine ovo je Građanska škola.

Posle oslobođenja, od 1945. do 1950. je Nepotpuna gimnazija. Od te godine do 1952. godine je Osmoljetka. Od 1952. do 1959. je Osmogodišnja škola. Od te godine nosi ime OŠ "Vuk Karadžić".

Prve godine po dobijanju naziva, škola "Vuk Karadžić" imala je 24 odeljenja, 805 učenika, 19 učitelja, osam nastavnika i jednog profesora. 

Danas škola ima 417 učenika i 58 zaposlenih. Škola neguje kvalitetnu nastavu i kontinuiranu nadgradnju stručnih kompetencija nastavnika. Podrška učenicima vidljiva je u svakom segmentu njihovog školskog života. Podstiče se sveukupni razvoj učenika, tako da po završetku osnovnog obrazovanja imaju dobru osnovu, spremnost za dalje obrazovanje i suočavanje sa životnim izazovima. Neguje se bliska saradnja svih aktera školskog života – nastavnika, roditelja, učenika i lokalne sredine. Po mnogim relevantnim parametrima ova škola je lider u obazovanju u našoj sredini.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign