Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

U SRBOBRANU NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA


Tokom jučerašnjeg dana u Vojvodini je registrovano 577 novih slučajeva, najviše u Gradu Novom Sadu 219. U ovom trenutku je 5811 aktivnih slučajeva na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja  porast broja za hiljadu u poslednja dva dana. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3058, što je, za 400 više u poslednjih 48 časova, kaže se u današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.


U ovom trenutku na teritoriji 12 opština situacija se ocenjuje kao vanredna  Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Bačkoj Palanki, Vršcu, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima i Novoj Crnji.

Izrazito nepovoljna  epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja, registruje se u još 8 opština, Sombor, Kikinda, Inđija, Kula, Bečej, Vrbas, Ruma i Temerin.

U 11 opština situacija se ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, Subotica, Kovin, Šid, Srbobran, Titel, Irig, Bela Crkva, Novi Bečej,  Plandište, Kovačica i Novi Kneževac.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

 

Institut  apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema

 

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi, kao što su:

 

  1. Poštovanje fizičke distance od najmanje 2 metra;
  2. Izbegavanje zadržavanja u zatvorenom prostoru u kojem boravi velik broj ljudi, poput ugostiteljskih objekata u kasnim satima, različitih proslava, zabava gde se peva i glasno govori, gde dolazi do bliskog kontakta jer se time omogućava prenos veće količine klica i pojava teže kliničke slike;
  3. Obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, posebno gde je veći broj ljudi (javni prevoz, kafići, restorani, pijace i sl.);
  4. Obaveznu primenu maske za hronične bolesnike i starije od 65 godina i na otvorenom;
  5. Preporučeno nošenje zaštitnih maski na otvorenom za zdrave
  6. Redovno pranje ruku odnosno upotreba dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola;
  7. Preporučujemo osobama koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta.


 

Postavio: Administrator dana 2020.11.12

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen