Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3082/u-27-optina-u-vojvodini-vanredna-situacija/

Verzija za tampu / To ScreenviewU 27 OPŠTINA U VOJVODINI VANREDNA SITUACIJA!


Ovo je objavljeno u današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine i dodaje se da je u ostalim opštinama epidemiološka situacija izuzetno nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu.


Tokom prethodna dva dana u Vojvodini je registrovano 1407 novih slučajeva infekcija covid19, najviše u Gradu Novom Sadu 659.

U ovom trenutku na teritoriji 27 opština situacija se ocenjuje kao vanredna i to u  Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inđiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu i Novoj Crnji.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u varednu.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign