Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3083/u-srbobranu-vanredna-epidemioloka-situacija/

Verzija za tampu / To ScreenviewU SRBOBRANU VANREDNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA!


Na osnovu današnjeg izveštaja Instututa za javno zdravlje Vpjvodine naša opština svrstana je u kategoriju opština sa vanrednim epidemiološkom situacijom.


Na osnovu poslednjih zvaničnih podataka broj inficiranih korona virusom u našoj opštini je povećan i sa današnjim danom iznosi 83 lica.

Narednih dana očekujemo zvanično saopštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije u vezi sa poslednjim podacima koji su našu opštinu svrstali u red opština sa vanrednom epidemiološkom situacijom. U telefonskom razgovoru Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, uputio je molbu građanima da se pridržavaju svih epidemioloških mera koje su na snazi, uključujući i najnovije koje su danas stupile na snagu.

Dom zdravlja je ispred ulaza u ovu ustanovu postavio danas jedan šator - nadstrešnicu zbog građana koji dolaze na pregled kako ne bi kisnuli dok čekaju da budu primljeni kod lekara.

Dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić", pozvao je danas sve pacijente sa simptomima koji ukazuju na respiratorne probleme, da se javljaju u COVID ambulantu ustanove svakoga radnog dana od 07.00 do 19.00 časova, a subotom i nedeljom od 09.00 do 17.00 časova, jer će u tom slučaju na najefikasniji način dobiti kompletne analize i pregled.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 956 novih slučajeva što je najviše do sada u jednom danu. Najviše registrovanih slučajeva registrovano je u Gradu Novom Sadu 463.

U ovom trenutku na teritoriji 31 opštini situacija se ocenjuje kao vanredna i to u  Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inđiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju i Novoj Crnji.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign