Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3084/obeleen-dan-prevremeno-rodjene-dece/

Verzija za tampu / To ScreenviewOBELEŽEN DAN PREVREMENO RODJENE DECE


Simboličnim puštanjem u nebo ljubičastih balona, večeras je u Nadalju obeležen Svetski dan prevremeno rođenih beba. Inicijativu je pokrenula Karolina Vislavski iz Nadalja, majka koja ima lični razlog da ovaj dan bude posebno obeležen, jer, poput mnogih drugih majki, svog sina Danila rodila je pre vremena. Akciju su podržali MZ Nadalj i naša opština.


Večeras je u Nadalju bila i Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran, koja je želela da pruži podršku Karolini i svim drugim majkama čija deca su prevremeno rođena. 

- Iz Nadalja smo poslali poruku podrške i ljubavi svim malim ‘Divovima’ kojima je to u njihovoj borbi najpotrebnije. Večeras je Nadalj bio ljubičast, jer to je boja koja simbolizuje njihovu borbu. Ljubičastoj akciji su se ovih dana pridružile i naše škole gde su najmlađi đaci pravili male ljubičaste čarapice. U nizu od 10 čarapica najmanja simbolizuje jednu prevremeno rođenu bebu. Hvala našim malim drugarima i hvala Karolini koja je inicijator ove akcije, rekla je Milica Zarić.

Predsednica MZ Nadalj, Dejana Aleksijević iskazala je razumevanje za inicijativu i zadovoljstvo što je baš Nadalj večeras bio deo jedne velike globalne porodice.

- Mesna zajednica Nadalj je osetila potrebu da pruži nesebičnu podršku na podizanju svesti o prevremeno rođenoj deci, njihovim roditeljima i njihovoj uzajamnoj borbi za život. Toliko toga su nam pokazali i toliki heroji postali, da ne možemo, a da im ne odamo priznanje i da im se u svakom momentu u daljem životu nađemo na putu pružajući im svoju ruku, kazala je Dejana Aleksijević, predsednica Saveta MZ Nadalj.

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign