Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

POZIV NA POŠTOVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MERA - I DALJE RASTE BROJ ZARAŽENIH U NAŠOJ OPŠTINI!


Na osnovu podataka koje smo dobili od komandanta Štaba za vanredne situacije, predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog broj inficiranih građana korona virusom je i dalje u porastu u našoj opštini.


Upravo to je razlog zbog koga je Debeljački pozvao građane da se pridržavaju mera koje su donete, kako bi smo situaciju u kojoj se nalazimo što brže prevazišli i smanjili mogućnost širenja infekcije.

Na osnovi poslednjih dostupnih podataka (26.11.) u našoj opštini korona virusom u ovom talasu inficirano je 159 građana, a aktivno je 109 slučajeva.

Podsetićemo, Štab za vanredne situacije doneo je u utorak sledeće mere:

1. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionica) na teritoriji Opštine Srbobran, počev od danas 24.11.2020. godine, tako da mogu raditi najduže od 05:00 časova do 18:00 časova.
Ograničenje radnog vremena iz tačke 1. ne odnosi se na apoteke, ugostiteljske objekte koji vrše dostavu hrane kao ni na benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva.
2. Radno vreme trgovinskih radnji na teritoriji opštine Srbobran,ostaje nepromenjeno, tako da mogu raditi najduže od 05:00 časova – 21:00 časova.

3. Stroga kontrola obaveze nošenja maske u vozilima javnog prevoza uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

4. Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije) kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Na snazi je i dalje Naredba Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran od 19.11.2020. godine broj:82-10/2020-I

Ove mere ostaju na snazi do daljnjeg. Podsetićemo i na jednu od mera koju je Štab za vanredne situacije doneo 19.11. a koja se odnosi na rad pijaca u našoj opštini. Sutra je pijaca, pa stoga posebno izvajamo ovu meru:

Naređuje se obavezno nošenje maski na propisan način (tako da prekriva nos i usta) na pijacama. Prodavci na pijaci kao i kupci moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka na prostoru pijace, uz poštovanje fizičke distance između kupaca od najmanje 1,5m odnosno za jednom tezgom ne može biti prisutno više od 5 lica.

Za naš portal Debeljački je u telefonskom razgovoru dodao:

- Komunalna inspekcija će sutra tokom održavanja pijace proveravati koliko se ove mere poštuju, pa vas pozivamo da se pridržavate naredbe. Želim da kažem da ove mere nisu represivne i da su one donete u opštem interesu, sa željom da sprečimo dalje širenje infekcije i zaštitimo zdravlje svih građana. Takođe, važno je da znamo da odgovornim ponašanjem smanjujemo pritisak na naše zdravstvene radnike i na taj način doprinosimo kvalitetnijem lečenju obolelih. Građani naše opštine uvek su u ovakvim vanrednim situacijama pokazivali zrelost i verujem da ćemo odgovornim ponašanjem uz poštovanje mera uspeti da sprečimo širenje infekcije i što pre doći u situaciju da možemo da kažemo da registrujemo silazni trend novoobolelih.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2020.11.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen