Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

POZIV NA POŠTOVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MERA - I DALJE RASTE BROJ ZARAŽENIH U NAŠOJ OPŠTINI!


Na osnovu podataka koje smo dobili od komandanta Štaba za vanredne situacije, predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog broj inficiranih građana korona virusom je i dalje u porastu u našoj opštini.


Upravo to je razlog zbog koga je Debeljački pozvao građane da se pridržavaju mera koje su donete, kako bi smo situaciju u kojoj se nalazimo što brže prevazišli i smanjili mogućnost širenja infekcije.

Na osnovi poslednjih dostupnih podataka (26.11.) u našoj opštini korona virusom u ovom talasu inficirano je 159 građana, a aktivno je 109 slučajeva.

Podsetićemo, Štab za vanredne situacije doneo je u utorak sledeće mere:

1. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionica) na teritoriji Opštine Srbobran, počev od danas 24.11.2020. godine, tako da mogu raditi najduže od 05:00 časova do 18:00 časova.
Ograničenje radnog vremena iz tačke 1. ne odnosi se na apoteke, ugostiteljske objekte koji vrše dostavu hrane kao ni na benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva.
2. Radno vreme trgovinskih radnji na teritoriji opštine Srbobran,ostaje nepromenjeno, tako da mogu raditi najduže od 05:00 časova – 21:00 časova.

3. Stroga kontrola obaveze nošenja maske u vozilima javnog prevoza uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

4. Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije) kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Na snazi je i dalje Naredba Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran od 19.11.2020. godine broj:82-10/2020-I

Ove mere ostaju na snazi do daljnjeg. Podsetićemo i na jednu od mera koju je Štab za vanredne situacije doneo 19.11. a koja se odnosi na rad pijaca u našoj opštini. Sutra je pijaca, pa stoga posebno izvajamo ovu meru:

Naređuje se obavezno nošenje maski na propisan način (tako da prekriva nos i usta) na pijacama. Prodavci na pijaci kao i kupci moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka na prostoru pijace, uz poštovanje fizičke distance između kupaca od najmanje 1,5m odnosno za jednom tezgom ne može biti prisutno više od 5 lica.

Za naš portal Debeljački je u telefonskom razgovoru dodao:

- Komunalna inspekcija će sutra tokom održavanja pijace proveravati koliko se ove mere poštuju, pa vas pozivamo da se pridržavate naredbe. Želim da kažem da ove mere nisu represivne i da su one donete u opštem interesu, sa željom da sprečimo dalje širenje infekcije i zaštitimo zdravlje svih građana. Takođe, važno je da znamo da odgovornim ponašanjem smanjujemo pritisak na naše zdravstvene radnike i na taj način doprinosimo kvalitetnijem lečenju obolelih. Građani naše opštine uvek su u ovakvim vanrednim situacijama pokazivali zrelost i verujem da ćemo odgovornim ponašanjem uz poštovanje mera uspeti da sprečimo širenje infekcije i što pre doći u situaciju da možemo da kažemo da registrujemo silazni trend novoobolelih.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2020.11.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen