Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3107/u-vremenu-nove-normalnosti/

Verzija za štampu / To ScreenviewU VREMENU NOVE NORMALNOSTI


Danas je 1.decembar-Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS.Ono sto povezuje sadašnje vreme i ovaj dan koji je Svetska zdravstvena organizacija još 1988.ustanovila kao dan kada se posebno obraca pažnja na ovu bolest je reč "virus".


 

Na tviteru je osvanuo jedan tvit:
"Danas je 1.decembar. Na HIV smo zaboravili"
@Tanja94547780

 

Kao što je poslednjih decenija HIV virus odneo ogroman broj života (trenutno je u Srbiji ovim virusom zaraženo oko 3.000 građana), dok nije ustanovljeno kako da se od njega zaštitimo, tako i aktuelno živimo u vremenu virusa korona koji odnosi brojne živote i preduzimamo sve propisane mere da se od njega zaštitimo - nošenje maski, dezinfekcija i fizička distanca.

Živimo u vreme koje se naziva "novom normalnošÄ‡u", ali i u vreme kada svako od nas ima mišljenje baš o svemu. Po svemu sudeći i to bi moglo da se podvede pod "novu normalnost",

I kao što je osamdesetih godina prošlog veka HIV izazvao brojne kontraverze, tako i korona virus motiviše na stalna sučeljavanja mišljenja i žučne diskusije. Društvene mreže postale su prave arene, a koriste se sva raspoloživa oružja.

Ipak, oko ovog nema dileme. Stavi kondom protiv jednog i masku protiv drugog virusa, pa  ko šta voli!

Budi odgovoran prema sebi i prema drugima. Imaj mišljenje, sloboda, ali ne ugrožavaj drugoga. Slobodno veruj, ili ne veruj u sve informacije kojima smo svakodnevno bombardovani, ali stavi masku. Osim u intimnim trenucima, tada ipak kondom glavu čuva.Šta ti teško?

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign