Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

DECA U ŠKOLI NA DALJINU, ALI I U SVOJIM KLUPAMA


Od juče su u srbobranskim porodicama ponovo u pojačanom pogonu računari,laptopovi i smart telefoni. Srbobranska starija deca prate nastavu od svojih kuća, dok njihovi mlađi drugari, kao i deca iz PU "Radost" i dalje odlaze u svoje obrazovne ustanove.


Odlukom Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije učenici drugog ciklusa osnovnog obrazovanja i srednjoškolci od ponedeljka 30.11.2020. nastavu pohađaju on line.

U sve četiri osnovne škole, kao i u Gimnaziji opštine Srbobran, učenici će do kraja prvog polugodišta pratiti nastavu od kuće.Kako saznajemo, dominatna platforma koju koriste naši mladi sugrađani i njihovi nastavnici je Google učionica, ali se kao pomoćne aplikacije koriste i Zoom, Viber, Edmondo, komunikacija elektronskom poštom i druge.

Učenicima će putem nastave na daljinu biti proveravano i znanje. Eventualno, ukoliko neki učenik nije zadovoljan predlogom zaključne ocene može doći u školu da usmeno odgovara.

Kako saznajemo od učenika i nastavnika,ovaj ponovni prelazak na on line nastavu nije im toliko stresan kao što je bio u martu ove godine. Smatraju da su poslednjih meseci umnogome unapredili svoje informatičke veštine. Značajna je podrška roditelja u ovom procesu koji su takođe u većini ovladali platformama za učenje i elektronsku komunikaciju.

Prvo polugodište se završava 18.12.2020. i ove godine će na zimski raspust učenici iz Vojvodine i učenici iz uže Srbije otići u isto vreme. Planirano je da prvi dan drugog polugodišta bude 18.01.2021.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.12.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen