Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3108/deca-u-koli-na-daljinuali-i-u-svojim-klupama/

Verzija za tampu / To ScreenviewDECA U ŠKOLI NA DALJINU, ALI I U SVOJIM KLUPAMA


Od juče su u srbobranskim porodicama ponovo u pojačanom pogonu računari,laptopovi i smart telefoni. Srbobranska starija deca prate nastavu od svojih kuća, dok njihovi mlađi drugari, kao i deca iz PU "Radost" i dalje odlaze u svoje obrazovne ustanove.


Odlukom Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije učenici drugog ciklusa osnovnog obrazovanja i srednjoškolci od ponedeljka 30.11.2020. nastavu pohađaju on line.

U sve četiri osnovne škole, kao i u Gimnaziji opštine Srbobran, učenici će do kraja prvog polugodišta pratiti nastavu od kuće.Kako saznajemo, dominatna platforma koju koriste naši mladi sugrađani i njihovi nastavnici je Google učionica, ali se kao pomoćne aplikacije koriste i Zoom, Viber, Edmondo, komunikacija elektronskom poštom i druge.

Učenicima će putem nastave na daljinu biti proveravano i znanje. Eventualno, ukoliko neki učenik nije zadovoljan predlogom zaključne ocene može doći u školu da usmeno odgovara.

Kako saznajemo od učenika i nastavnika,ovaj ponovni prelazak na on line nastavu nije im toliko stresan kao što je bio u martu ove godine. Smatraju da su poslednjih meseci umnogome unapredili svoje informatičke veštine. Značajna je podrška roditelja u ovom procesu koji su takođe u većini ovladali platformama za učenje i elektronsku komunikaciju.

Prvo polugodište se završava 18.12.2020. i ove godine će na zimski raspust učenici iz Vojvodine i učenici iz uže Srbije otići u isto vreme. Planirano je da prvi dan drugog polugodišta bude 18.01.2021.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign