Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

I DALJE VANREDNO U SRBOBRANU I VOJVODINI!


Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1842 nova slučaja. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 465. Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.


U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 28.559. Institut za javno zdravlje Vojvodine procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 9203, potom sledi Pančevo sa više od 2800, Zrenjanin sa više od 1700 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

U Srbobranu je situacija i dalje vanredna i broj inficiranih korona virusom se ne smanjuje. Zaključno sa današnjim danom broj pozitivnih pacijenata na covid 19 je 232, a aktivno je 183 slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine obeleža 100 godina postojanja. Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, koji se danas vratio na posao nakon što je preležao covid19, zaposlenim u ovoj insituciji čestitao je veliki jubilej:

„Svim zaposlenima i upravi čestitam ovaj veliki i značajan jubilej, koji su obeležile decenije postojanja, unapređivanje javnog zdravlja i postignuti rezultati u stručnim i naučnim dostignućima. Institut je opravdao poverenje i u godini u kojoj se naša zemlja našla pred velikim izazovom – epidemijom virusa kovid 19, kada je dao ogroman doprinos borbi protiv pošasti 21.veka. Stoga će i u godinama pred nama zdravstveni sistem Vojvodine biti naš prioritet“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ima preko 250 zaposlenih, od kojih je 21 doktor nauka, 11 magistara nauka, 44 specijaliste preventivnih grana medicine, 25 zdravstvenih saradnika i nemedicinskih radnika visoke stručne spreme i užih specijalnosti, koji zajedno sa ostalim zaposlenima različitih kvalifikacija doprinose postizanju ciljeva i rezultata ove ustanove.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.12.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen