Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3126/srbobran-pomae-porodici-kiucai/

Verzija za tampu / To ScreenviewSRBOBRAN POMAŽE PORODICI KIŠUCAI


U predhodna dva dana "Srbobranski humanitarci" prikupljali su neophodnu pomoć za porodicu Kišucai koja je ostala bez krova nad glavom i koja je sve izgubila u požaru.


U dva dana u "Pozorištancu" prikupljeno je 39.500 din, 60 eura mnogo garderobe, kao i pribora za školu. Ono što nedostaje u ovom trenutku su posteljina, ćebad,  jorgani, jastuci.

Samohrani otac, Aranke ( 6 god.), Katalin ( 11. god.), Timee ( 12. god.) i Janoša ( 7 god.), Jožef Kišucai nije želeo da uzme prikupljeni novac, tako da je ideja da se otvori namenski račun, kako bi se sakupila sredstva neophodna za izgradnju nove kuće za ovu srbobransku porodicu, saznajemo od Bore Mikovića, koji je inicirao ovu dvodnevnu akciju.

Takođe, zahvaljujući donatoru koji želi da ostane anoniman sutra će dobiti lap top kako bi mogla da prati školsku nastavu.

Opština i Centar za Socijalni rad nakon požara koji je odneo porodični dom porodice Kišucai reagovali su odmah i obezbeđena je prva neophodna pomoć kao i  smeštaj.

Podrška porodici je stigla i iz "Zmaj Jovine" škole, gde su inače deca učenici. Svi koji žele da pomognu, to mogu da učine i tako što će donaciju doneti u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", svakog radnog dana od 9 do 15.00h.

Bora Miković potvrdio nam je da "Srbobranski humanitarci" neće stati na ovoj akciji i da će nastaviti da pomažu ovoj porodici kojoj je u ovom trenutku svaka pomoć dobrodošla. Zapratite njihovu stranicu na Facebooku.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign