Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

SRBOBRAN NA PUTU SOMBOR - KIKINDA


Planirano vreme za izgradnju puta koji će povezati Vojvodinu od krajnjeg zapada do granice sa Mađarskom na istoku, a koji će prolaziti kroz našu opštinu je 2.5 godine, a radovi počinju u septembru iduće godine najavio je nadležni ministar Tomislav Momirović.


O ovom značajnom infrastrukturnom projektu razgovaralo se nedavno u Somboru gde su se okupili predstavnici lokalnih samouprava kroz čije teritorije će se graditi ovaj put, a na poziv ministra Momirovića. Na ovom sastanku predstavnici lokalnih samouprava imali su priliku da se upoznaju sa ovim kapitalnim projektom, kao i da daju sugestije i ukažu na segmente koji su značajni za svaku opštinu pojedinačno u ovom projektu.

Put koji bi trebao da bude izgrađen za 2.5 godine značajno će unaprediti putnu infrastrukturu Vopjvodine, a značajno će doprineti povezivanju istoka i zapada naše pokrajine.

Planirano je da maksimalna dozvoljena brzina na ovom putu sa četiri trake bude 100 km na sat, što znači da bi od Sombora do Kikinde trebalo da se stigne za manje od 2 sata.

Kako je objavljeno na sajtu "Putevi Srbije" na konkursu koji je raspisan za izradu studije opravdanosti i idejnog projekta pobedila je novosadska firma MHM - PROJEKT".

Ukupna planirana vrednost radova je 835 miliona evra.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2020.12.07   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen