Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3167/ministar-najaviokrizni-tab-potvrdio-drugo-polugodite-redovno/

Verzija za tampu / To ScreenviewMINISTAR NAJAVIO, KRIZNI ŠTAB POTVRDIO - DRUGO POLUGODIŠTE REDOVNO!


Krizni štab na današnjoj sednici potvrdio je najavu ministra prosvete, Branka Ružića da će drugo polugodište početi 18.01. uz redovno obavljanje nastave u školama, prenose mediji.


Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da drugo polugodište u školama počne 18. januara, i da se procenjuje da nema razloga za prolongiranje raspusta.

Ružić je gostujući na TV Prva, naveo da bi "bilo logično da se vratimo na onaj model koji je bio prisutan pre uvođenja mera za starije razrede osnovnih škola i srednjih škola", odnosno na održavanje nastave u školama.

Prema njegovim rečima, roditelji su "načelno za povratak u školske klupe, a ne za onlajn nastavu", kao i da se pokazalo da "škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija virusa korona".

"Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohađaju nastavu na tradicionalan način", rekao je Ružić.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba, prenose mediji,  doneta je odluka da sve mere za sprečavanje pandemije izazvane korona virusom ostaju do daljnjeg na snazi, a da se učenici vraćaju u školske klupe 18.01.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign