Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3171/konkretna-podrka-osobama-sa-invaliditetom/

Verzija za tampu / To ScreenviewKONKRETNA PODRŠKA OSOBAMA SA INVALIDITETOM


Uskoro će osobe sa invaliditetom moći, kao i sve ostali građani, samostalno da obave sve što je potrebno u zgradi opštine, kao i u Centru za socijalni rad. Za radove koji će po završetku omogućiti nesmetan pristup osobama sa invaliditetom opštinskim službama obezbeđeno je 15.114.880,00 dinara. Kako saznajemo, gotovo kompletan novac obezbeđen je iz Fondova Evropske unije.


Zgrada opštine, zbog stepenica, do sada je bila veliki problem osobama sa invaliditetom. Sredstva koja su dobijena iz evropskih fondova, a pod pokroviteljstvom projekta Ministarstva za evropske integracije, uz podršku lokalne samouprave koja finansira manje dodatne radove i obezbeđuje potrebne dozvole za realizaciju investicije, biće dovoljna da se uz stepenište u dvorištu opštinske zgrade, gde se nalazi kancelarija predsednika opštine i velika opštinska sala, kao i određene opštinske službe, postavi električna podizna platforma za invalidska kolica, koja će se kretati po gelenderu.

Takođe, u ovom delu zgrade napraviće se toalet koji će biti prilagođen potrebama invalidnih lica. U zgradi će biti otklanjene sve prepreke kako bi se posetiocima koji za kretanje koriste kolica omogućio pristup svim delovima u opštini.

Drugi lift za potrebe invalidnih lica biće postavljen u drugom delu zgrade gde se nalaze takođe neke važne kancelarije opštinske uprave.

 Parking prostor u okviru dvorišta imaće vidno obeležena parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom, a izvršiće se i prilagođavanje površina na mestima gde je to potrebno, kako bi se osobe u kolicima nesmetano kretale.

Centar za socijalni rad zahvaljujući ovom projektu dobiće platformu za lakši pristup prijemnoj kancelariji iznad koje će biti postavljena odgovarajuća nadstrešnica. U ovoj ustanovi će kao i u zgradi opštine toalet biti prilagođen potrebama korisnicima u kolicima.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign