Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

GLAVNA SESTRA PRVA PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE


Danas u 11.00h počela je vakcinacija medicinskog osoblja u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" u Srbobranu. Prva se vakcinisala protiv zarazne bolesti covid19 glavna sestra, Eva Popović. Ona je primila Fajzer/Biontek vakcinu.


Koliko smo čuli za ovu vakcinu za sada prijavilo se 22 zdravstvena radnika koji će prvi u našoj opštini primiti vakcinu protiv infekcije koju izaziva virus korona.

- Danas smo počeli vakcinaciju radnika Doma zdravlja Fajzerovom vakcinom koja se daje u dve doze u razmaku od 21 dan. Vakcina je dopremljena juče iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Naš direktor je nažalost na bolovanju, on je preboleo koronu, nalazi se u dobrom opštem stanju i očekujemo da će uskoro početi da radi, kazala je dr Olga Pivnički i dodala:

- Apelujemo na građane da se odazovu na poziv za vakcinaciju. Potrebno je da se prijavite preko sajta euprava.gov.rs, a oni koji nisu u mogućnosti da to urade, mogu da se jave telefonom u naš Dom zdravlja gde će dobiti svu potrebnu pomoć u vezi sa tim. Svi će biti obuhvaćeni vakcinacijom po algoritmu koji je odredilo Ministarstvo zdravlja.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2021.01.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 70
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen