Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

GLAVNA SESTRA PRVA PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE


Danas u 11.00h počela je vakcinacija medicinskog osoblja u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" u Srbobranu. Prva se vakcinisala protiv zarazne bolesti covid19 glavna sestra, Eva Popović. Ona je primila Fajzer/Biontek vakcinu.


Koliko smo čuli za ovu vakcinu za sada prijavilo se 22 zdravstvena radnika koji će prvi u našoj opštini primiti vakcinu protiv infekcije koju izaziva virus korona.

- Danas smo počeli vakcinaciju radnika Doma zdravlja Fajzerovom vakcinom koja se daje u dve doze u razmaku od 21 dan. Vakcina je dopremljena juče iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Naš direktor je nažalost na bolovanju, on je preboleo koronu, nalazi se u dobrom opštem stanju i očekujemo da će uskoro početi da radi, kazala je dr Olga Pivnički i dodala:

- Apelujemo na građane da se odazovu na poziv za vakcinaciju. Potrebno je da se prijavite preko sajta euprava.gov.rs, a oni koji nisu u mogućnosti da to urade, mogu da se jave telefonom u naš Dom zdravlja gde će dobiti svu potrebnu pomoć u vezi sa tim. Svi će biti obuhvaćeni vakcinacijom po algoritmu koji je odredilo Ministarstvo zdravlja.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2021.01.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen