Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NOVA IZLOŽBA SLIKA U DOMU KULTURE


U galeriji Doma kulture uz prisustvo medija i malobrojnih posetilaca zbog primene mera za suzbijanje epidemije virusom covid19 otvorena je izložba slika, slikarke Milice Ajduković iz Beograda.


Izložba novi naziv "Svetorodna loza Nemanjića", biće postavljena za posetioce i ljubitelje slikarstva do 26.februara, a galerija je otvorena svakog radnog dana od 8 do 19 sati.

Na otvaranju gostujuću slikarku pozdravili su vd direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović i Ištvan Fusko, vajar iz Srbobrana koji je inicirao ovu izložbu.

U svojoj izjavi za medije Milica Ajduković je kazala:

- Na izloženim slikama nalaze se portreti svih vladara iz loze Nemanjića, počev od rodonačelnika Stefana Nemanje, do poslednjeg predstavnika dinastije - Jovana Uroša Paleologa, i posle Lazarevića i Brankovića. Izložba sadrži i portrete značajnih žena ovog perioda, supruga i ćerki znamenitih vladara. Radi se o 19 ulja na platnu, a slike prate i pojašnjavaju ih i tekstovi sa delovima biografija vladara, kako bi se uz vizuelni i likovni deo i utisak, dobile i pojedine informacije. Izložbu prati i monografija istog imena - 'Svetorodna loza Nemanjića', sa svim slikama i biografijama, koja je urađena 2016. godine.

Od danas fundus galerije slika Doma kulture bogatiji je za jedno umetničko delo. Naime, u znak zahvalnosti na gostoprimstvu, slikarka Milica Ajduković je jednu svoju sliku poklonila Domu kulture.

S,N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.01.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 96
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen