Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3178/nova-izloba-slika-u-domu-kulture/

Verzija za tampu / To ScreenviewNOVA IZLOŽBA SLIKA U DOMU KULTURE


U galeriji Doma kulture uz prisustvo medija i malobrojnih posetilaca zbog primene mera za suzbijanje epidemije virusom covid19 otvorena je izložba slika, slikarke Milice Ajduković iz Beograda.


Izložba novi naziv "Svetorodna loza Nemanjića", biće postavljena za posetioce i ljubitelje slikarstva do 26.februara, a galerija je otvorena svakog radnog dana od 8 do 19 sati.

Na otvaranju gostujuću slikarku pozdravili su vd direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović i Ištvan Fusko, vajar iz Srbobrana koji je inicirao ovu izložbu.

U svojoj izjavi za medije Milica Ajduković je kazala:

- Na izloženim slikama nalaze se portreti svih vladara iz loze Nemanjića, počev od rodonačelnika Stefana Nemanje, do poslednjeg predstavnika dinastije - Jovana Uroša Paleologa, i posle Lazarevića i Brankovića. Izložba sadrži i portrete značajnih žena ovog perioda, supruga i ćerki znamenitih vladara. Radi se o 19 ulja na platnu, a slike prate i pojašnjavaju ih i tekstovi sa delovima biografija vladara, kako bi se uz vizuelni i likovni deo i utisak, dobile i pojedine informacije. Izložbu prati i monografija istog imena - 'Svetorodna loza Nemanjića', sa svim slikama i biografijama, koja je urađena 2016. godine.

Od danas fundus galerije slika Doma kulture bogatiji je za jedno umetničko delo. Naime, u znak zahvalnosti na gostoprimstvu, slikarka Milica Ajduković je jednu svoju sliku poklonila Domu kulture.

S,N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign