Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

VELIKI ODZIV NA VAKCINACIJU


Kako smo čuli od dr Olge Pivnički do danas je vakcinisana u našoj opštini 501. osoba protiv infekcije covid19. Poziv na vakcinaciju dobilo je 140 građana, koji bi dans trebalo da budu vakcinisani.


Vakcinacija se vrši kineskom vakcinom Sinofarm, a svi koji prime vakcinu revakcinišu se nakon 21. dana.

- Za sada nije bilo neželjenih efekata kod vakcinisanih građana, potvrdila nam je dr Pivnički.

- Prezadovoljni smo odzivom i pozivamo građane da iskoriste mogućnost besplatne vakcinacije. Ne čeka se dugo, nema redova, sve ide preko euprave i građani dolaze u terminu koji je zakazan tako da sve ide vrlo brzo. Građani koji nisu u mogućnosti da koriste usluge interneta, mogu da se jave u ooštinu, u sobu broj 9 gde će im pomoći oko registracije i uvesti u evidenciju, kazala je za naš sajt dr Olga Pivnički.

Iz oštine saznajemo da će od sutra i u Domu zdravlja biti jedan volonter koji će svim građanima koji žele da se vakcinišu, a nisu do sada evidentirani kao zainteresovani, pružiti potrebnu tehničku podršku i izvršiti registraciju u njihovo ime.

Danas je vakcinu kineskog proizvođača primio i Dušan Srdanov (65 godina), poznati maratonac i proizvođač povrća iz Srbobrana.

- Prijavio sam se preko sajta euprave i dobio sam poziv sms porukom da se javim na vakcinaciju u Dom zdravlja danas  i evo me, rekao nam je Dule koji je, kako kaže, napisao u prijavi da želi da primi upravo kinesku vakcinu.

Da bi čekanje bilo što kraće i da bi se vakcinacija odvijala što brže uključeni su i volonteri, a među njima je i mladi aktivista i volonter Crvenog krsta, Jovan Maksimov, koji pomaže građanima prilikom dolaska i evidentiranja.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2021.01.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 88
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen