Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3182/veliki-odziv-na-vakcinaciju/

Verzija za tampu / To ScreenviewVELIKI ODZIV NA VAKCINACIJU


Kako smo čuli od dr Olge Pivnički do danas je vakcinisana u našoj opštini 501. osoba protiv infekcije covid19. Poziv na vakcinaciju dobilo je 140 građana, koji bi dans trebalo da budu vakcinisani.


Vakcinacija se vrši kineskom vakcinom Sinofarm, a svi koji prime vakcinu revakcinišu se nakon 21. dana.

- Za sada nije bilo neželjenih efekata kod vakcinisanih građana, potvrdila nam je dr Pivnički.

- Prezadovoljni smo odzivom i pozivamo građane da iskoriste mogućnost besplatne vakcinacije. Ne čeka se dugo, nema redova, sve ide preko euprave i građani dolaze u terminu koji je zakazan tako da sve ide vrlo brzo. Građani koji nisu u mogućnosti da koriste usluge interneta, mogu da se jave u ooštinu, u sobu broj 9 gde će im pomoći oko registracije i uvesti u evidenciju, kazala je za naš sajt dr Olga Pivnički.

Iz oštine saznajemo da će od sutra i u Domu zdravlja biti jedan volonter koji će svim građanima koji žele da se vakcinišu, a nisu do sada evidentirani kao zainteresovani, pružiti potrebnu tehničku podršku i izvršiti registraciju u njihovo ime.

Danas je vakcinu kineskog proizvođača primio i Dušan Srdanov (65 godina), poznati maratonac i proizvođač povrća iz Srbobrana.

- Prijavio sam se preko sajta euprave i dobio sam poziv sms porukom da se javim na vakcinaciju u Dom zdravlja danas  i evo me, rekao nam je Dule koji je, kako kaže, napisao u prijavi da želi da primi upravo kinesku vakcinu.

Da bi čekanje bilo što kraće i da bi se vakcinacija odvijala što brže uključeni su i volonteri, a među njima je i mladi aktivista i volonter Crvenog krsta, Jovan Maksimov, koji pomaže građanima prilikom dolaska i evidentiranja.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign