Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

TURINCI PONOVO POMERAJU SOPSTVENI REKORD!


Mesari, članovi Udruženja "Kobasicijada" iz Turije ove godine ponovo obaraju sopstveni rekord. Prave kobasicu dugu 2037 metara. Usled epidemioloških mera izostaju promocije u najvećim vojvođanskim gradovima, kao i u Beogradu, a džinovska kobasica ide tamo gde je pomoć u hrani najpotrebnija. U celosti će biti poklonjena u humanitarne svrhe. Evo saopštenja Organizacionog odbora 37. Kobasicijade:


Turijska Kobasicijada je jedna od najvećih gastro-turističkih manifestacija u ovom delu Srbije koja svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju u malom selu Turija u Opštini Srbobran. Glas o turijskoj kobasici,najdužoj kobasici na svetu, čuo se širom sveta,a sada je došao trenutak da se sopstveni rekord još jednom obori.


Organizacioni odbor i udruženje građana „Kobasicijada“ u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje je doneo Krizni štab Republike Srbije, doneli su odluku da 37.Kobasicijada bude održana u nešto izmenjenom obliku.

Naime, i ove godine vredni Turijci poslednjeg vikenda februara, napraviće najdužu kobasicu na svetu i još jednom oboriti sopstveni rekord, ove godine najduža kobasica na svetu biće duga 2037 metara. Ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih je da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe.

I ove godine, održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica ali na nivou Opštine Srbobran uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodici Kišutcai čija je kuća izgorela u požaru. Uzimajući u obzir da nam je zdravlje naših građana ali i mnogobrojnih gostiju koji tokom tri dana posete Turiju na prvom mestu, ove godine neće biti programa na bini kao ni ulične prodaje.
O svim aktivnostima udruženja „Kobasicijada“ javnost će biti blagovremeno obaveštena, kao i do sada generalni sponzor manifestacije je Opština Srbobran.


U nadi da ćemo 38.Kobasicijadu organizovati onako kako smo navikli i da ćemo još jednom pokazati kakvi smo domaćini, pozivamo Vas da poštujete mere Kriznog štaba i na taj način zajedno pobedimo virus Covid 19.
 

Postavio: Administrator dana 2021.02.03   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen