Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POKLONI ZA BEBE I NJIHOVE RODITELJE


Akcija podrške mladim roditeljima koji su u 2020, godini dobili dete završena je juče podelom posteljine i ručnih radova koje su dobili roditelji, odnosno njihova deca koja su rođena u poslednjem kvartalu prošle godine.


Opština Srbobran kroz različite programe podrške pomaže i ohrabruje mlade i daje podsticaj rađanju dece. Tokom prošle godine na osnovu podataka koje smo dobili preko 150 novorođenčadi u našoj opštini su dobili poklone. Za svako rođeno dete koje je u evidenciji obezbeđena je posteljina, a Udruženje građana "Ruka spasa" za svu decu od čistog pamuka spremilo je čarapice, kapice, rukavice i druge rukotvorine koje su žene iz ovog Udruženja same isplele.

Takođe, treba reći da svako dete kojese rodi od opštine dobija 20.000 dinara, a deca samohranih roditelja 40.000 dinara.

Zamenica predsednika opštine, Milica Zarić bila je domaćin ovog susreta sa roditeljima u Velikoj sali SO Srbobran, a pored nje je bila Savka Lazić, predsednica Udruženja "Ruka spasa".

- Lokalna samouprava pokušava na svaki način da mladim parovima bude podrška u prvim danima roditeljstva. Znam da ste već na svojim računima pronašli iznos koji opština Srbobran obezbeđuje svakom novorođenom detetu, a to je 20.000 dinara ili 40.000 dinara za samohrane roditelje, a danas vam poklanjamo posteljinu za vaše bebe, dok vam vredne članice Udruženja ‘Ruka spasa’, poklanjaju ručno rađene kapice, čarapice i druge stvari za bebe. Nadam se da ćete nastaviti da širite svoje porodice i tako na najvredniji način snažite naš grad, kazala je Milica Zarić obraćajući se roditeljima.

Akcija koju je pokrenulo ovo udruženje, a opština podržala i preuzela organizaciju na sebe traje već tri godine i nastaviće se tokom 2021.godine.

- Praksa je bila da se okupimo na svaka tri meseca i podelimo poklone za novorođenu decu i njihove roditelje, ali prošle godine to nije bilo moguće zbog epidemije korona virusom. Tako da smo u tri akcije, zaključno sa ovom podelili i pokazali pažnju prema roditeljima, njihovoj deci i tako podržali još jednom borbu za povećanje nataliteta. Sa posebnim zadovoljstvom pravimo ove male stvarčice za decu i ovo je jedan od najlepših trenutaka u radu našeg Udruženja, kada vidimo osmehe na licima mladih majki dok biraju za svoje dete nešto od naših ručnih radova, prokomentarisala je Savka Lazić za naš portal. 

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.02.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen