Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

37. KOBASICIJADA U HUMANITARNE SVRHE


Ovogodišnja 37.Kobasicijada po redu biće održana nešto drugačije nego što smo navikli,nažalost zbog trenutne epidemiološke situacije nismo u prilici da ugostimo mnogobrojne goste ali to nas svakako neće sprečiti da i ove godine oborimo sopstveni rekord i napravimo za metar dužu kobasicu koja će biti prikazana u Turiji u subotu u 09,30, kaže se u saopštenju Udruženja "Kobasicijada" i dodaje:


U subotu 27.02.2021. u 12,00 časova 2.037 metara duga kobasica biće podeljeno u humanitarne svrhe. Tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasice održaće se u subotu ujutru u 11,00 časova u sportskoj hali u Turiji, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera.

Nažalost ove godine izostaće tradicionalni kulturno-umetnički program na bini, širom Turije neće se širiti miris kobasica ali će ove godine više od 6.200 korisnika narodne kuhinje, brojni korisnici usluga gerontoloških centara, deca u domovima imati priliku da probaju najdužu kobasicu na svetu.


Turijska kobasicijada davno je prerasla svoje selo i postala brend poznat u celoj Srbiji. U nadi da ćemo naredne godine imati priliku da ugostimo mnogobrojne goste pozivamo vas da poštujete mere kako bi sledeće godine opet zajedno oborili ne samo rekord po dužini napravljene kobasice nego i po broju posetilaca.

S.N.

Foto: DK Photo 

Postavio: Administrator dana 2021.02.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen