Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

OD SUTRA OŠTRIJE MERE KRIZNOG ŠTABA U NAREDNIH PET DANA


Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić je na konferenciji za medije objavila da su mere u Srbiji pooštrene ističući da će od sutra do ponedeljka režim rada i života biti kao proteklog vikenda.


Od večeras sve će biti zatvoreno osim apoteka, prodavnica prehrane i benzinskih pumpi. Medicinski deo Kriznog štaba tražio je da ove mere budu na snazi 14 dana, ali nađeno je kompromisno rešenje, tako da će mere biti aktuelne do ponedeljka.

- Nema policijskog časa, zabrane kretanje, radiće prehrana, apoteke, pumpe, sve ono što je noephodno za koliko-toliko normalan život. Potrebno je da dodatno usporimo život u Srbiji kako bi videli da brojevi novozaraženih stagniraju. Ovo je pre svega kao podrška našim zdravstvenim radnicima i našem zdravstvenom sektoru, kazala je Brnabićeva i dodala:

- Da li će se one od ponedeljka, odnosno sledeće nedelje produžiti ili ne zavisi ponovo od svih nas. Apelujem na maksimalnu disciplinu, razumevanje situacije u kojoj se nalazi naš zdravstveni sektor koji rade u ovako užasno teškim okolnostima već godinu dana i da pokušamo da pomognemo njima, da zaštitmo njih i njihove porodice ako već neki od nas nemaju razumevanja da zašite sebe i svoje porodice.

Premijerka je rekla da vrtići nastavljaju da rade, dok će niži osnovci verovatno od ponedeljka bar na nedelju dana preći na onlajn nastavu. Dodaje da će sve državne institucije, pošte, banke, proizvodni pogoni i kapaciteti raditi do ponedeljka.

Na Konferenciji za medije Ana Brnabić uputila je građanima apel da iskoriste mogućnost i vakcinišu se protiv infekcije Covid 19.

- Zadovoljna sam kako protiče vakcinacija u Srbiji, imamo svaki dan između 10 i 12 hiljada novoprijavljenih za vakcinaciju, ali i ima onih koji se ne prijavljuju, pa smo od subote krenuli da otvaramo punktove za one koji se nisu prijavili, to dosta dobro ide. Zamolila sam Vučića da ponovo iskoristi svoj uticaj i zamoli partnere iz Kine da nam ranije pošalju dodatne količine vakcine jer je dodatni kontignet od 500.000 vakcina trebao da dođe početkom aprila, ali da pokušamo da dođe do kraja marta da bi se ovaj trend vakcinacije nastavio, navela je predsednica Vlade.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.03.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 60
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen