Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OBJAVIO NOVE EPIDEMIOLOŠKE MERE


Opštinski štab za vanredne situacije potvrdio je mere koje je Vlada Srbije donela nakon poslednjeg sastanka Kriznog štaba za borbu protiv pandemije Covid 19, tako da od danas ne rade ugostiteljski objekti i tržni centri. Prenosimo kompletno saopštenje, naredbu koju je potpisao Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.


Na osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“ br.87/2018), Člana 9 Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Srbobran („Službeni list opštine Srbobran“ br. 6/2011) Naredbe o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima na zatvorenom i otvorenom prostoru („Službeni glasnik RS“ 100/2020-7, 111/2020-4, 133/2020-39) ,na osnovu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 (“Sl. Glasnik RS” 151/2020-3, 152/2020-4, 153/2020-46, 156/2020-6, 158-2020-3, 1/2021-3, 17/2021-3, 19/2021-18 i 22/2021) i na osnovu Naredbe o radnom vremenu za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID 19 (“Sl. Glasnik RS” 22/2021,23/2021 i 25/2021) - Štab za vanredne situacije opštine Srbobran u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19, na telefonskoj sednici održanoj dana 22.03.2021. godine donosi sledeću:

                                                                    N A R E D B U

I Od 22. marta 2021. godine pa sve dok nalaže epidemiloška situacija, NEĆE raditi objekti u kojima se obavljaju delatnosti:

1) pružanja usluga u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi, i sl.);
2) pružanja usluga u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri i sl.)


II Ograničenja iz tačke I ne odnosi se na radno vreme
1) apoteka (uključujući poljoprivredne apoteke),
2) benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva
3) ordinacija i laboratorija u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarskih ordinacija i laboratorija
4) restorana i drugih prostora u kojima se pružaju usluge ishrane u kategorizovanim i nekategorizovanim smeštajnim objektima i u kategorizovanom privatnom smeštaju, u kojima se usluga može pružati samo licima koja imaju prijavljen boravak u tim vrstama smeštaja i to najkasnije do 21.00 časa
5) pravnih lica i preduzetnika koje vrše pripremu i dostavljanje hrane, kao i prodaju hrane „preko šaltera

III U periodu od 22. marta 2021. godine pa sve dok nalaže epidemiloška situacije, svakog dana u radnom vremenu od 06.00 do 20.00 časova mogu raditi u objektima u kojima se obavljaju delatnosti
1) u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta);
2) pružanja zanatskih i drugih usluga (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i sl. radnje, drvare, časovničari, zlatare, servisi mobilnih telefona i računarske opreme, tehnički pregledi, automehaničari i sl.,)
3) oblasti sporta (teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju),
4) priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.- bez služenja hrane i pića)

IV Od 22. marta 2021. godine pa sve dok nalaže epidemiloška situacija, svakog dana u radnom vremenu od 06.00 do 21.00 časova mogu raditi u objektima u kojima se obavljaju delatnosti:
1. trgovinskih i drugih radnji prodajnih mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, (prodavnice, marketi) kao i poslastičarnice, pekare, prodavnice „zdrave hrane“ ( bez zadržavanja, sedenja u i ispred lokala; )
2. prodavnica hrane za životinje (pet šopovi, prodavnice stočne hrane i dr.)
3. zatvorenih i otvorenih pijaca
4. u oblasti kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije)
5. samostalnih maloprodajnih objekata u kojima se obavlja trgovina na malo koja se obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat (kiosci i trafike koje podrazumevaju prodaju prehrambenih proizvoda, štampe, duvanskih prerađevina, i sitnih predmeta)
6. Menjačnice

V Navedene mere se ne odnose na rad: državnih organa, šaltera državne uprave, preduzeća, fabrike, pošte, banke, osiguravajuća društva, knjigovodstvene agencije i sl firme – koji će raditi redovno.


U svim objektima kojima je dozvoljen rad pravno lice ili preduzetnik mora obezbediti da rastojanje između svih prisutnih lica bude takvo da na svakih 9 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice, osim za teretane gde na svakih 16 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice.
Na ulazu u objekat u kojem privredni subjekti obavljaju delatnost moraju biti istaknuti podaci o licu odgovornom za sprovođenje epidemioloških zaštitnih mera. (korona redar)


Na ulazu u objekat u kojem privredni subjekti obavljaju delatnost mora biti jasno istaknuta površina i broj lica koji mogu biti istovremeno u objeku. (na svakih 9 m² može biti prisutno jedno lice, a u teretani na svakih 16 m2).


Nadzor nad primenama mera ove Naredbe vršiće nadležni inspekcijski organi.
Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona : Tatjana Ivanović 062/815-48-47


Komandant opštinskog štaba
Radivoj Debeljački 

Postavio: Administrator dana 2021.03.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 65
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen