Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZA POŠUMLJAVANJE SE IZDVAJA 4 MILIONA DINARA


Zajednićkim projektom naše opštine i Ministarstva za zaštitu životne sredine procenat pošumljenosti naše opštine biće uvećan za 100%, u saopštenju za medije potvrdio je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora u Beogradu sa nadležnom ministrarkom, Irenom Vujović. U svojoj izjavi Debeljački kaže:


- Juče je potpisan veoma važan ugovor za opštinu Srbobran, a odnosi se na projekat pošumljavanja. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, dok će potrebni sadni materijal i ovoga puta biti obezbeđen od strane Šumarskog fakulteta u Beogradu, sa kojim već godinama uspešno sarađujemo, kaže Debeljački i dodaje: 

- Ulazimo u pošumljavanje jedne nove lokacije u Srbobranu, ona se nalazi na Rajčuru, i za ukupan projekat je izdvojeno  3.940.000 dinara, od čega je učešće Opštine Srbobran 1.200.000 dinara, dok ostatak obezbeđuje Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Realizacijom ovog projekta nivo pošumljenosti površina u našoj opštini, u odnosu na neki raniji period, biće uvećana za gotovo 100 procenata. Na žalost, mi smo jedna od Opština koja ima veoma malo površina pod šumom, zbog čega je realizacija ovakvih projekata za nas vrlo značajna, a mislim da je uočljivo koliko smo truda uložili i u prethodnim godinama da se ta situacija popravi. Već za nekoliko godina, kada posađene sadnice malo porastu, imaćemo mnogo zeleniji Srbobran, Turiju i Nadalj.

Inicijativa stiže sa naše strane


- Zahvaljujem ministarki Ireni Vujović, koja ima veliko razumevanje za našu opštinu. Sa naše strane postoji ozbiljna inicijativa da budemo na visini zadatka i da uradimo što više stvari kada je u pitanju zaštita životne sredine, a čini mi se da je u ovoj godini, kroz republički budžet, veliki fokus stavljen upravo na ovu oblast.

Po povratku iz Beograda Debeljački je još rekao:

- Naša lokalna samouprava apliciraće na svaki konkurs koji raspisuje Ministarstvo zaštite životne sredine, a imamo najave da će uskoro biti raspisan konkurs za Eko parkove. Odmah po dobijanju te informacije mi smo reagovali, razmatra se koja bi to lokacija mogla biti namenjena za taj projekat, ušli smo u razgovore na tu temu, i sigurno je da ćemo biti ažurni i da ćemo čim konkurs bude objavljen biti spremni da konkurišemo. Imamo jako dobru saradnju sa ovim ministarstvom, rekao je Debeljački i na kraju.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2021.03.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen