Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ZAUZMI STAV PREMA PREDRASUDAMA U VEZI SA STARENJEM I PREMA STARIJIM OSOBAMA


Niz akcija u Centru za socijalni rad opštine Srbobran, kako bi se "osunčala jesen života" naših starijih sugrađana...


Oktobar, na svojevrstan način biće u znaku starijih osoba, odnosno skretanje pažnje na ovu populaciju naše zajednice, saznajemo u Centru za socijalni rad naše opštine.

Međunarodni dan starijih osoba - 01.oktobar, proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba podstiču se države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im učestvovanje u društvu u skladu s njihovim sposobnostima.

Slogan ovogodišnje kampanje „Zauzmi stav prema predrasudama u vezi sa starenjem i starijim osobama” izabran je sa ciljem da se promoviše pozitivna slika starenja kroz primere dobre prakse.

Tim povodom u subotu, 01. oktobra 2016. godine je u Centru sa socijalni rad predstavnici Centra, opštine, kao i Udruženja penzionera su uz skromano druženje sa naših najstarijim sugrađanima obeležili ovaj dan.

Domaćin ovog druženja bila je direktorka Centra za socijalni rad, Biserka Veselinović, koja je u pozdravnoj reči između ostalog kazala:

Osim ovog druženja programom Centra za socijalni rad planirane su sledeće aktivnosti tokom ovog meseca:

06. oktobar - Učešće na Danima bundeve u Temerinu
12, 19, 26. oktobar - Radionice u Klubu penzionera namenjene starijim
15 - 31. oktobar - Kućne posete lekara teže pokretnim korisnicima socijalne pomoći, nege, porodičnog smeštaja i Kluba za dnevni boravak
ceo oktobar - Obilazak hraniteljskih porodica, kao i Srbobranaca smeštenih u Gerentološkim centru u Vrbasu i Domu za duševno obolela lica u Starom Lecu.

Evo šta je povodom aktivnosti u oktobru, a u okviru posvećivanja posebne pažnje starijim osobama, za naš portal rekao dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo i socijalnu politiku:

S.N. L.P. 

Postavio: Administrator dana 2016.10.04   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen