Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ZAUZMI STAV PREMA PREDRASUDAMA U VEZI SA STARENJEM I PREMA STARIJIM OSOBAMA


Niz akcija u Centru za socijalni rad opštine Srbobran, kako bi se "osunčala jesen života" naših starijih sugrađana...


Oktobar, na svojevrstan način biće u znaku starijih osoba, odnosno skretanje pažnje na ovu populaciju naše zajednice, saznajemo u Centru za socijalni rad naše opštine.

Međunarodni dan starijih osoba - 01.oktobar, proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba podstiču se države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im učestvovanje u društvu u skladu s njihovim sposobnostima.

Slogan ovogodišnje kampanje „Zauzmi stav prema predrasudama u vezi sa starenjem i starijim osobama” izabran je sa ciljem da se promoviše pozitivna slika starenja kroz primere dobre prakse.

Tim povodom u subotu, 01. oktobra 2016. godine je u Centru sa socijalni rad predstavnici Centra, opštine, kao i Udruženja penzionera su uz skromano druženje sa naših najstarijim sugrađanima obeležili ovaj dan.

Domaćin ovog druženja bila je direktorka Centra za socijalni rad, Biserka Veselinović, koja je u pozdravnoj reči između ostalog kazala:

Osim ovog druženja programom Centra za socijalni rad planirane su sledeće aktivnosti tokom ovog meseca:

06. oktobar - Učešće na Danima bundeve u Temerinu
12, 19, 26. oktobar - Radionice u Klubu penzionera namenjene starijim
15 - 31. oktobar - Kućne posete lekara teže pokretnim korisnicima socijalne pomoći, nege, porodičnog smeštaja i Kluba za dnevni boravak
ceo oktobar - Obilazak hraniteljskih porodica, kao i Srbobranaca smeštenih u Gerentološkim centru u Vrbasu i Domu za duševno obolela lica u Starom Lecu.

Evo šta je povodom aktivnosti u oktobru, a u okviru posvećivanja posebne pažnje starijim osobama, za naš portal rekao dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo i socijalnu politiku:

S.N. L.P. 

Postavio: Administrator dana 2016.10.03   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin