Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

GREJNI KOTAO ZA OSNOVNU ŠKOLU U TURIJI


Ugovor vredan 5.5 miliona dinara potpisali su ministarka Irina Vujović i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. Na taj način rešava se pitanje zamene gasnog kotla za grejanje OŠ "Petar Drapšin" u Turiji.


Ministarstvo za zaštitu životne sredine raspisalo je konkurs za projekte obezbeđivanja čistijeg vazduha u 31. opštini. Naša opština na ovom konkursu dobila je 5.5 miliona dinara. 

- Obaveza opštine Srbobran je da obezbedi dodatnih 1,5 miliona dinara za zamenu gasnog kotla u školi u Turiji. U ovoj ustanovi imali smo stari gasni kotao koji je bio težak za remont. Ove godine je izdržao, grejna sezona se završava, ali je pitanje na koji bi način mogao da funkcioniše u narednoj godini. Morali bi smo iz lokalnog budžeta da izdvajamo velika sredstva za realizaciju tog projekta, ali smo zahvaljujući Ministarstvu za zaštitu životne sredine, pre svega ministarki Ireni Vujović, sredstva obezbedili kroz konkurs za smanjenje zagađenje vazduha. Zadovoljni smo jer će zbog toga ostati više novca u lokalnom budžetu, koji ćemo moći da iskoristimo za neke druge projekte, takođe od velikog značaja za našu sredinu, istakao je Debeljački u svojoj izjavi za medije ovim povodom. 

Postavio: Administrator dana 2021.03.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen