Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/326/ministar-djordjevi-posetio-srbobran/

Verzija za tampu / To ScreenviewMINISTAR DJORDJEVIĆ POSETIO SRBOBRAN


U subotu ministar Zoran Đorđević posetio je Srbobran i preko sat vremena proveo u razgovoru sa ženama iz Aktiva žena Srpske napredne stranke..


- Žene svojom energijom treba da budu pokretač u našem društvu i inicijator, ali i realizator različitih aktivnosti koje će unaprediti život naše zajednice, kazao je Zoran Đorđević prilikom ovog susreta sa ženama, članicama Srpske napredne stranke u Srbobranu.

Ministar odbrane republike Srbije i predsednik političkog saveta za rodnu ravnopravnost u Vladi Srbije posetio je Srbobran kao visoki funkcioner Srpske napredne stranke, tako da je ovaj sastanka održan u prostorijama SNS.

Dočekao ga je i poželeo mu dobrodošlicu u Srbobran, predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić, ujedno i poverenik OO SNS u Srbobranu, a žene su pred Đorđevića iznele so i pogaču, dočekujući ga po starom srpskom običaju.

Tema razgovora je bilo učešće i angažman žena u političkom i društvenom životu i pozicija žene u kreiranju glavnih društvenih tokova.

Razgovor je bio otvoren i srdačan, a Đorđević je na osnovu nekoliko pozitivnih primera ukazao na moguće pravce delovanja aktiva žena u narednom periodu.

Ono što je posebno naglasio i na čemu je insistirao tokom razgovora je snažniji upliv žena u glavne tokove. Takođe, savetovao ih je da se što češće okupljaju, rade na projektima i kroz projektno finansiranje od opštine, pokrajine, republike pa do evropskih fondova, koriste različite konkurse za dobijanje sredstava.

Bila je ovo jedna otvorena razmena mišljenja, u kojoj su žene Aktiva SNS upoznale Đorđevića sa svojim dosadašnjim aktivnostima. a on je na kraju rekao da će uskoro ponovo doći u Srbobran i da očekuje da u međuvremenu žene osmisle delovanje i budu ravnopravan partner u rešavanju problema naše lokalne zajednice i iskažu svu svoju kreativnost. Takođe obećao je maksimalnu podršku. 

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign