Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ROMSKA ZASTAVA NA JARBOLU NA TRGU SLOBODE


U okviru obeležavanja Svetskog dana Roma, na Trgu slobode, delegacija opštine podigla je na jarbol zastavu Roma. Tom prilikom predsednik opštine Srbobran je, između ostalog, rekao da opština Srbobran želi da ove godine usvoji novi Akcioni plan za Rome koji će obuhvatiti sva važna pitanja za ovu zajednicu.


Podizanje zastave na jarbol je danas upriličeno na inicijativu Kancelarije za inkluziju Roma, a pored Debeljačkog ovom činu su prisustvovali zamenica predsednika opštine, Milica Zarić, direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović i pripadnik Roma, Albert Lakatoš, koji je i podigao romsku zastavu na jarbol.

- Veoma mi je drago što se ovako obeležava Svetski dan Roma u Srbobranu i što će se zavijoriti naša zastava na Trgu slobode. Nadam se da će problemi Romi u narednom periodu imati zasluženu pažnju naše lokalne samouprave i da ćemo kroz Kancelariju za inkluziju Roma uspeti da unapredimo život romske zajednice u našoj opštini, rekao je Albert Lakatoš.

Dom kulture je dao svoj doprinos tako što su snimili i postavili na svoj sajt video zapis igrokaza na stihove Miroslava Antića iz zbirke pesama "Garavi sokak".

Ovo je prilika da se podsetimo da je naša opština domaćin jedne od najznačajnijih kulturno zabavnih manifestacija Roma. Više od dvadeset godina u Srbobranu se održavaju "Ciganske vatre" koje okupljaju kulturno umetnička društva Roma iz Vojvodine i na taj način neguju i čuvaju kulturno stvaralaštvo ove nacionalne zajednice.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.04.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen