Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

DECA POVRAĆAJU I PO CELU NOĆ!


Sve počinje iznenada, mučninom i bolovima u stomaku, a onda počinje povraćanje, koje je često praćeno prolivom...


Stomačni virus ovih dana hara među decom. Mnogi se zbog trajanja ne javljaju lekarima. Mučnina i povraćanje su glavni simptomi. Pojavljuje se najčešće u toku noći, već nakon prvog sna i traje do ranih jutarnjih sati, tako da deca povraćaju i po desetak puta tokom noći. Često je povraćanje praćeno prolivom, a ukoliko detetu date da popije čaj ili bilo šta drugo, očekujte da će odmah nakon toga povratiti. Povraćanje i mučnina traju čak i kada dete više nema šta da povrati.

Jedan roditelj je pokušao da detetu tokom noći nakon prvog povraćanja da probiotik. Dete ga je popilo, ali već nakon minut, priča nam roditelj, uz jaku mučinu izbacio je tabletu iz stomaka.

Lekari preporučuju što češće preventivno pranje ruku i kažu da simptomi najčešće prestaju več narednog jutra, ali da mogu da traju i dva dana. Takođe preporučuju umerenu ishranu, tako da deca koja dobiju ovaj stomačni grip narednih nekoliko dana budu na specijalnom režimu, takozvane lake  ishrane i unose hranu u manjim količinama sa više tečnosti.

  

Postavio: Administrator dana 2016.10.03   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin