Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/327/deca-povraaju-i-po-celu-no/

Verzija za tampu / To ScreenviewDECA POVRAĆAJU I PO CELU NOĆ!


Sve počinje iznenada, mučninom i bolovima u stomaku, a onda počinje povraćanje, koje je često praćeno prolivom...


Stomačni virus ovih dana hara među decom. Mnogi se zbog trajanja ne javljaju lekarima. Mučnina i povraćanje su glavni simptomi. Pojavljuje se najčešće u toku noći, već nakon prvog sna i traje do ranih jutarnjih sati, tako da deca povraćaju i po desetak puta tokom noći. Često je povraćanje praćeno prolivom, a ukoliko detetu date da popije čaj ili bilo šta drugo, očekujte da će odmah nakon toga povratiti. Povraćanje i mučnina traju čak i kada dete više nema šta da povrati.

Jedan roditelj je pokušao da detetu tokom noći nakon prvog povraćanja da probiotik. Dete ga je popilo, ali već nakon minut, priča nam roditelj, uz jaku mučinu izbacio je tabletu iz stomaka.

Lekari preporučuju što češće preventivno pranje ruku i kažu da simptomi najčešće prestaju več narednog jutra, ali da mogu da traju i dva dana. Takođe preporučuju umerenu ishranu, tako da deca koja dobiju ovaj stomačni grip narednih nekoliko dana budu na specijalnom režimu, takozvane lake  ishrane i unose hranu u manjim količinama sa više tečnosti.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign