Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

OSNAŽIVANJE PORODICA OSOBA SA INTELEKTUALNIM SMETNJAMA


Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u AP Vojvodini, u saradnji sa Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Biser", pokreće na nivou pokrajine savetovalište za porodicu pod nazivom "NEMOJ DA BUDEŠ SAM/A".


U periodu od marta do decembra 2021. godine radiće savetovalište na pokrajinskom nivou radi pružanja adekvatnih i pravovremenih informacija i saveta porodicama dece i odraslih osoba sa intelektualnim invaliditetom o njihovim pravima i načinima ostvarivanja prava, kao i kroz pružanje psihološke i defektološke podrške.

Kroz multidisciplinarni pristup rešavaće se problemi roditelja odnosno osoba sa intelektualnim invaliditetom, pomoći da se savladaju teškoće roditeljstva i komunikacije, da se ostvare prava, a sve u cilju osnaživanja radi savladavanja načina i modaliteta za uključenost u svakodnevni život, kako osobe sa invaliditetom tako i svih članova porodice. Osnaživanje se može vršiti i u zapošljavanju, u ostvarivanju socijalne i zdravstvene zaštite, savladavanju veštine komunikacije sa javnim institucijama, postizanju vidljivosti i prihvaćenosti u svojoj različitosti. Usluge savetovališta su namenjene kako članovima samog udruženja tako i svim roditeljima u lokalnoj zajednici, koja imaju potrebu da pomognu sebi ili svojoj deci u savladavanju problema razvoja i odrastanja. 

Postavio: Administrator dana 2021.04.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen