Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

ŠKOLE PONOVO OD 19.APRILA OTVARAJU SVOJA VRATA?!


Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da je od početka sledeće nedelje moguće otvaranje tržnih centara, ukoliko bude nastavljen trend poboljšanja epidemiološke situacije.


Tiodorović je rekao da se može razmišljati i o povratku đaka u škole od 19. aprila, ako bude nastavljena tendencija poboljšanja epidemiološke situacije, koja je još „vanredna”.

„Naše su kovid bolnice i dalje veoma pune, još uvek su pod opterećenjem. Ako se nastavi ova dinamika, može se razmišljati o određenim postupcima”, kazao je Tiodorović nakon sednice Kriznog štaba u Palati „Srbija”, prenela je Beta.

Tiodorović je rekao da je uočeno blago smanjenje broja novozaraženih, da raste broj otpusta u odnosu na prijem u bolnice i da je manje prvih pregleda.

Kazao je da bi đaci mogli da se vrate u škole od ponedeljka 19. aprila, i da nastavu pohađaju po modelu koji je bio primenjen na početku školske godine.

Rekao je da ugostiteljski objekti u zatvorenom još ne mogu da rade, a da će se o popuštanju te mere razmišljati ukoliko situacija bude bolja.

On je naglasio da se vakcinacija protiv korona virusa odlično odvija, naročito u poslednja nekoliko dana, prenosi Politika. 

Postavio: Administrator dana 2021.04.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen