Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

FUSKO SVOJIM RADOVIMA OSVOJIO ZLATIBOR


Izložba skulptura i duboreza pod nazivom „Erotika u sivom i belom“ Ištvana Fuska otvorena je u „Kulturnom centru“ na Zlatiboru i trajaće do 15. maja. Ovom temom krenuo je da se bavi u svojim delima 2015. godine, radom nazvanim „Dalijevo jaje“. Umetniku iz Srbobrana ovo je sedma samostalna izložba, a kako sam kaže, njegov rad je na granici koja erotiku odvaja od nečeg vulgarnijeg.


Ovako je u podnaslovu Fuskovo gostovanje na Zlatiboru najavio portal zlatiborpress.rs koji dalje piše:

-Činjenica je da hodam po „tankoj žici“. Moj rad „Divlji kesten“ uradio sam od drveta, inspirisan jednim kestenom koji sam našao na zemlji, a koji nisam mogao da sačuvam u tom obliku u kojem sam ga pronašao, pošto se otvarao. taj moj rad deluje dosta intrigantno. Na izložbu mi dolaze i mlade osobe, tako da nikako ne želim da pređem u pornografiju.

Ovom temom sam počeo da se bavim slanjem rada na konkurs „Erotika umetnosti“, organizovao ju je „Art centar Beograd“, koji je shvatio da izložbe na tu temu u Beogradu nije bilo skoro dve decenije pre toga. Od tog rada sam razradio ovu temu, videvši da mi je to uspešno. Ima radova koji su mi bili i u medijima, neki čak i u Dnevniku RTS-a – kaže autor.

Gošća na izložbi bila je zavičajna pesnikinja, Mirjana Ranković Luković. U ime „Kulturnog centra“ izložbu je najavila Andrijana Andrijašević, koja je ukratko i predstavila autora i njegovu biografiju.

Fusko je i ranije izlagao svoje radove na Zlatiboru, na mestima poput galerije SB Čigota i muzeja „Staro selo“ u Sirogojnu, a kako kaže, ima nameru da se i u narednom periodu vraća i izlaže svoje radove u ovom području.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2021.04.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen