Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA I DALJE VANREDNA!


Kako je za medije potvrdio dr Kladar, direktor Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić" imunizacija se sutra nastavlja, a vakcinu će primiti 42 građana koji su se preko portala euprava prijavili i iskazali interesovanje da prime Pfizer vakcinu.


Do 10.04. u našoj opštini dve vakcine primilo je ukupno 1.610 građana, dok je prvu dozu primilo 2.536. Narednih dana nastavlja se imunizacija, a drugu dozu vakcine primiće građani koji su se opredelili za sinofarmovu vakcinu, rekao je za medije dr Kladar i ocenio akciju za sada kao uspešnu, ujedno pozivajući građane da iskoriste priliku i zaštite se vakcinom protiv zarazne bolesti Covid 19, kako bi smo što pre steklil kolektivni imunitet i rasteretili zdravstveni sistem.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 888 novih slučajeva. U strukturi novih slučajeva 783 (88,2%) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti, predstavljaju  rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa. Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 213, među kojima, takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

Institut ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 17.536. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.713, u Pančevu više od 1500, u Subotici ih je trenutno više od 1200, a u Zrenjaninu više od 1100. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.04.12

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 42
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen