Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA I DALJE VANREDNA!


Kako je za medije potvrdio dr Kladar, direktor Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić" imunizacija se sutra nastavlja, a vakcinu će primiti 42 građana koji su se preko portala euprava prijavili i iskazali interesovanje da prime Pfizer vakcinu.


Do 10.04. u našoj opštini dve vakcine primilo je ukupno 1.610 građana, dok je prvu dozu primilo 2.536. Narednih dana nastavlja se imunizacija, a drugu dozu vakcine primiće građani koji su se opredelili za sinofarmovu vakcinu, rekao je za medije dr Kladar i ocenio akciju za sada kao uspešnu, ujedno pozivajući građane da iskoriste priliku i zaštite se vakcinom protiv zarazne bolesti Covid 19, kako bi smo što pre steklil kolektivni imunitet i rasteretili zdravstveni sistem.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 888 novih slučajeva. U strukturi novih slučajeva 783 (88,2%) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti, predstavljaju  rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa. Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 213, među kojima, takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

Institut ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 17.536. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.713, u Pančevu više od 1500, u Subotici ih je trenutno više od 1200, a u Zrenjaninu više od 1100. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.04.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen