Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OPŠTINSKI BUDŽET REBALANSOM OSNAŽEN ZA 130 MILIONA DINARA


Održana je deveta sednica SO Srbobran. Najvažnija tačka bila je usvajanje rebalansa budžeta za 2021. godinu. Takođe, na današnjoj sednici usvojen je predlog da se Opštinsko veće ojača sa još jednim članom.


Za resor kulture i prosvete od sada će se brinuti Kristijan Kočiš, po struci agronom, član Saveza Vojvođanskih Mađara.

Jedini odbornik protiv ovog predloga bio je Marko Lutkić ispred GG Savez za Srbobran, Turiju i Nadalj. Razlog za ovu odluku Lutkić je naveo da ovakvo imenovanje, po njegovom mišljenju predstavlja isključivo namirivanje koalicionog partnera, SVM. 

Rebalansom koji je usvojen većinom glasova odbornika budžet opštine za ovu godinu uvećan je za oko 128 milina dinara. Ukupan planirani budžet za ovu godinu iznosi 874.447.000 dinara, od čega su transferi sa viših nivoa vlasti 97.282.000 dinara. Šta ovo znači za našu opštinu obrazložio je predsednik opštine Srbobtran, Radivoj Debeljački.

- Zahvaljujući ovom rebalansu bićemo u prilici da uđemo u proces rekonstrukcije zgrade Zadružnog doma i da on bude doveden u funkciju, odnosno da postane hram kulture. Takođe, projekat na koji se dugo čekalo i koji ćemo konačno početi da ostvarujemo na zadovoljstvo svih stanovnika Turije je izgradnja prečistača za vodu u ovom naseljenom mestu naše opštine. U Turiji takođe dobijamo priliku da zamenimo grejni kotao u osnovnoj školi što će značajno uticati na energetsku efikasnost, rekako je Debeljački i pružio ličnu podršku rebalansu dodajući:

-  Naša želja je da uradimo kružni tok na uglu ulica kod katoličke crkve i tako unapredimo saobraćajnu mrežu. Dugo se spremamo za ovaj projekat a sada smo u prilici da krenemo da ga radimo, Ništa manje značajan je projekat pošumljavanja Rajčura. U oblasti ekologije takođe važno je pomenuti spajanje kanala DTD i reke Krivaje, čime će se obezbediti da Krivaja ne ostaje bez vode u letnjem periodu, da se sačuva flora i fauna reke, a takođe to će omogućiti dodatno navodnjavanje u poljoprivredi. Naročitu pažnju posvetićemo izradi plana razvoja naše opštine za narednih sedam godina. Na taj način definisaćemo sve bitne segmente života u našoj opštini koji treba da unaprede i omoguće pravilan progres sredine u kojoj živimo.

Debeljački nije zaboravio da spomene da rebalans omogućava rekonstrukciju atarskih puteva i želju za početak projekta izrade kanalizacione mreže u Srbobranu, zbog čega će Srbobran biti izuzet u startu iz posla kroz javno privatno partnerstvo koje je osmišljeno da bi se rekonstruisali putevi u našoj opštini. Taj posao će se najpre raditi u Turiji i Nadalju, a u Srbobranu će se asfaltirati udarne rupe, jer ukoliko se krene sa izradom kanalizacione mreže onda je besmisleno pre toga raditi detaljnu sanaciju ulica, rekao je Debeljački.

Primedba opozicije na ovaj rebalans je bila sadržana u istupanju Zorana Mladenovića iz Socijalističke partije Srbije. On je rekao da sve nabrojano zaslužuje poštovanje, ali i ukazao na, po njegovom mišljenju, nedovoljno pažnje poklonjene zdravstvu, kao i mala sredstva opredeljena za srednju školu u Srbobranu. Takođe izneo je sugestiju da kada se krene u rekonstrukciju vodovoda u Turiji i Nadalju ne izostavi se vađenje azbesnih cevi i njihova zamena adekvatnim za vodovodnu mrežu.

Rebalans budžeta je usvojen većinom glasova odbornika, kao i sve ostale tačke koje su se našle na dnevnom redu.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.04.20   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen