Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

IZ POKRAJINE VIŠE OD POLA MILIONA ZA TURINSKO ZABAVIŠTE!


Potpredsednik Pokrajinske vlade i Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Žolt Sakalaš uručio je danas Radivoju Debeljačkom, predsedniku opštine Srbobran, ugovor vredan više od pola miliona dinara koji  su namenjeni adaptaciji vrtića "Pepeljuga" u Turiji.


Sredstva su dodeljene na konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova.

- Novac su dobile 62 ustanove s teritorije AP Vojvodine. Dodeljeno je 63 miliona osnovnim školama, 20 miliona srednjim školama, tri miliona učeničkim domovima i pet miliona dinara predškolskim ustanovama, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš prilikom dodele ugovora.

- Ovaj novac omogućava nam da se zameni fasadna stolarija na objektu PU ‘Radost’ u Turiji, vrtiću ‘Pepeljuga’. To je jedan od retkih objekata na kom zamena stolarije nije urađena, tako da sam vrlo zadovoljan što dobijamo sredstva za realizaciju tog posla. Pokrajinski sekretarijat za ovu namenu izdvaja 535.883 dinara, sredstva koja u potpunosti pokrivaju troškove projekta, što je za lokalnu samoupravu vrlo važno, jer ne moramo da izdvajamo novac iz svog budžeta, već on može da bude opredeljen za neki drugi projekat od javnog značaja. Vrtić u Turiji će nakon što radovi budu završeni, u narednu grejnu sezonu ući kao energetski efikasniji objekat, izjavio je Debeljački nakon potpisivanja ugovora i zahvalio se Pokrajinskoj vladi i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, što nam, kako je rekao, pruža veliku podršku za različite projekte kako u prethodnoj tako i ovoj godini. 

Postavio: Administrator dana 2021.05.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen