Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

KONFERENCIJA ZA MEDIJE KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE - IZVEŠTAJ


Nakon radnog sastanka sa direktorom JKP "Graditelj", Milošem Jovanovićem, u kabinetu predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog održana je konferencija za medije na kojoj je bilo reči o krpljenju udarnih rupa na putevima u Srbobranu, najavljen je projekat privatno javnog partnerstva kojim će se realizovati projekat rekonstrukcije ulica u Turiji i Nadalju, a zatim su novinari upoznati sa projektom rekonstrukcije atarskih puteva.


Na početku konferencije novinarima se obratio predsednik opštine, Debeljački, koji je obavestio građane da je upravo završen posao sanacije udarnih rupa na putevima u više ulica na teritoriji Srbobrana.  Celokupnu javnu nabavku za ovaj posao sprovelo je JKP „Graditelj“ i u tom smislu Debeljački je pohvaliio saradnju opštine i „Graditelja“.

- Naš prioritetni cilj bio je da se saniraju samo najkritičnije tačke. Želeli smo da budemo racionalni, jer smo konkurisali za izgradnju kanalizacione mreže i očekujemo da ove godine krenemo u realizaciju, tako da bi bilo pogrešno da sada radimo ozbiljniju rekonstrukciju, a zatim da sve rušimo, rekao je Debeljački.

On je takođe rekao da se ovih dana završava proces kojim će se definisati svi aspekti javno privatnog partnerstva koje uključuje sanaciju, rekonstrukciju i sanaciju putne mreže u ulicama u naseljenim mestima Turija i Nadalj.

- Projekat obuhvata 25 - 26 ulica u najkritičnijim delovima. Na taj način dobijamo potpuno puteve u ulicama, a projekat koji omogućava ovaj posao podrazumeva i tekuće održavanje i garanciju pet godina. Ko će dobiti ovaj posao znaćemo nakon završetka tendera. Posao nije mali i videćemo ko će se odazvati na poziv, a po našim planovima rekonstrukcija ulica u Turiji i Nadalju mogla bi da krene na jesen.

Debeljački je dodao da je ovim projektom javno privatnog partnerstva predviđeno da iako je Srbobran izuzet, ipak partner opštine ima obavezu da vrši tekuće održavanje i ulica u Srbobranu, a po nalogu JKP „Graditelj“. Predsednik opštine je ocenio da se na ovaj način dobija mnogo, a pre svega smanjuju se proceduralne smetnje koje utiču na efikasnost i brzinu reagovanja u određenim situacijama. On je rekao da u narednih deset godina zahvaljujući ovom partnerstvu nećemo kao opština stalno da ulazimo u tenderske procedure, pronalaženje izvođača radova, što oduzima vreme.

Kako je nadzor nad poslovima krpljenja udarnih rupa u Srbobranu radio JKP „Graditelj“, direktor ovog preduzeća, Miloš Jovanović  objasnio je da se ovaj put radilo samo o urgentnom poslu kako bi se otklonila opasnost od oštećenja vozila i eventualnih povred I da je ovo rađeno u sklopu redovnog održavanja puteva, kako je rekao.  

- Samo na Segedincu imali smo 303 rupe koje su sanirane, a praktično sve ulice su bile obuhvaćene ovim poslom. Naš cilj je bio da saniramo sve rupe koje mogu da izazovu oštećenja, da dovedu do povreda učesnika u saobraćaju, tako da urađeno je mnogo, a u narednom periodu pratićemo situaciju i reagovati kad bude bilo potrebno.

Jovanović je takođe govorio o poslovima koji slede u našem ataru.

- Pre dva dana potpisan je ugovor sa izvođačem radova o radovima na atarskim putevima. Veoma brzo očekujemo početak realizacije koji podrazumeva oko 14 km atarskih puteva koji će biti poravnani, gornji sloj će biti od struganog asfalta, radiće se baš domaćinski kako bi se našim poljoprivrednicima olakšao prilaz svojim parcelama.

- Ova javna nabavka je u vrednosti 15 miliona dinara, rekao je Radivoj Debeljački i naglasio da će se krenuti od vikend zone u Nadalju, a potom se nastavlja u Srbobranu gde se nalaze vikendice i voćnjaci, vinogradi gde postoji mogućnost seoskog turizma.

- Uradićemo, takođe put koji spaja Bečejski atar sa Segedincom, Srbobranci znaju za „drugi beton“ i ovo je jedan ozbiljan poduhvat od koga će pre svega naši poljoprivrednici imati ozbiljne benefite.

Na ovoj Konferenciji za medije bilo je reči i o tkz Ulici 4 u industrijskoj zoni u Srbobranu. Javna nabavka za  izgradnju ovog puta je ovih dana završena. Sledi njegova izgradnja i on će se koristiti za potencijalne investitore. Ukupna vrednost investicije je 25 miliona dinara.

- Opština ima ovde oko 10 hektara slobodne zemlje koji su predviđeni za investitore, rekao je Debeljački.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2021.05.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen