Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

VREME JE ZA MLADE!


Vakcinacija u našoj opštini se nastavlja i ove nedelje. Covid 19 gubi bitku protiv vakcina, slažu se medicinski stručnjaci, a to potvrđuju i brojke novoobolelih koje padaju iz dana u dan.


Od ponedeljka do petka, svakodnevno od 12.00 do 16.00 časova, svi zainteresovani imaju mogućnost da u prostorijama Društva za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug", u ulici Sonje Marinković 18 a u Srbobranu, prime vakcinu po izboru - Pfizer ili Sinopharm.

Iz Doma zdravlja poručuju da je vreme da se u proces vakcinacije aktivnije uključe mladi kod kojih je procenat vakcinisanih do sada najmanji. Ovo ima svoje opravdanje i moglo bi se reći da su mladi prednost u vakcinisanju prepustili starijima koji su inače ugroženiji od zarazne bolesti Covid 19.

Trenutak je da se na poziv za vakcinaciju odazovu i pripadnici mlađe generacije. Ovo je važno iz više razloga, a svakako je glavni razlog taj što je ovo najpokretljiviji deo nacije i najčešće mogu da budu prenosioci bolesti.

Vakcinu Pfizer mogu da prime mladi od 16 godina, dok je kod vakcine Sinopharm preporuka da je prime stariji od 18 godina.

Vakcine se daju bez predhodnog zakazivanja, tako da svi koji dođu u prostorije Plavog kruga i nakon medicinskog pregleda na osnovu rezultata imaju mogućnost da prime vakcinu, biće vakcinisani.

U Srbiji je u starosnoj kategoriji do 30 godina do sada vakcinisano svega 11,9 odsto. U Srbiji prvu dozu vakcine primilo je više od 2,4 miliona punoletnih građana, što je oko 44 odsto tog uzrasta stanovništva. Revakcinisano je 1,9 miliona građana, što je oko 35 odsto stanovnika. 

Postavio: Administrator dana 2021.05.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 87
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen