Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PREDSEDNIK OPŠTINE U POSETI CRVENOM KRSTU


Predsednik opštine, Radivoj Debeljački sa svojim najbližim saradnicima posetio je danas opštinsku organzaciju Crvenog krsta. Dočekali su ih Goran Radovanović, sekretar i volonteri ove značajne organizacije.


Podsetićemo, u maju se obeležava Nedelja Crvenog krsta, tako da se ova poseta može posmatrati i u tom svetlu. Debeljački sa saradnicima osim prostorija obišao je da vidi i novoformirani magacin u Zmaj Jovinoj ulici.

- Veoma mi je drago da postoji dobra komunikacija i saradnja naše opštine i jedne ovako važne i za naše građane značajne organizacije, koja pre svega ima jedan, veoma ozbiljan, humanitarni karakter. Saradnja koju imamo je pre svega važna kako bi smo na adekvatan način odgovorili potrebama građana, pogotovo našim sugrađanima koji su egzistencijalno ugroženi. Crveni krst su naše oči i uši na terenu i njihov zadatak, koji oni uspešno obavljaju, je da prepoznaju ljude koji imaju tu vrstu potrebe i kojima je pomoć najpotrebnija, rekao je Debeljački i dodao:

- Ono što je najvažnije, a gde se Crveni krst pokazao kao naš izuzetan partner je funkcionisanje Narodne kuhinje. Za tu namenu je opština ove godine u budžetu izdvojila 3.440.000 dinara. Razlika koju smo napravili u odnosu na dosadašnji period je da će Narodna kuhinja trajati devet meseci. Pored ovoga opština izdvaja za tekuće potrebe funkcioniranja Crvenog krsta oko 1.5 miliona dinara.

Zahvalnost na poseti je izrazio sekretar lokalne organizaciji Crvenog krsta, Goran Radovanović. On je pozvao potencijalne donatore da ukoliko mogu pomognu rad Narodne kuhinje.

- Svaki vid pomoći Narodnoj kuhinji je dobrodošao, kazao je Radovanović i s obzirom da se na funkciji sekretara nalazi tek tri meseca on se zahvalio svim saradnicima na pomoći, kao i svom predhodniku Zoltanu Bergelu koji je u međuvremenu preminuo.

Predsednik opštine je tokom ove posete, takođe iskoristio priliku da pomene Bergela i da mu se javno na ovaj način zahvali. On je kazao da je Bergel iza sebe ostavio dubok trag u Crvenom krstu i da njegova posvećenost humanitarnom radu neće biti zaboravljena.

S.N.

Foto: L.P. 

Postavio: Administrator dana 2021.05.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen