Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POKLONI ZA BEBE - IZ OPŠTINE I RUKE SPASA


Nastavljena je lepa praksa da svaka rođena beba iz naše opštine dobije poklon. Danas su roditelji dece preuzeli poklone koje su pripremili opština Srbobran i Udruženje "Ruka spasa".


Darivane su bebe rođene u periodu od 01. januara do 30. aprila ove godine. Ukupno 48 beba, odnosno njihovi roditelji dobili su poklone. Treba reći da su ovaj put akciju podržali iz Centra za socijalni rad, tako da su i pokloni nešto drugačiji.

Svaka rođena beba dobila je 20.000 hiljada dinara, a ukoliko je u pitanju samohrani roditelj onda je to iznos od 40.000 dinara, komplet posteljinu, portikle i peškire na kojima su ručno vezle motive članice udruženja "Ruka spasa".

- Nastavljamo sa jednom od najlepših akcija koju kontinuirano sprovodi lokalna samouprava i jedna smo od retkih opština u Srbiji koja iz svog budžeta za svaku rođenu bebu izdvaja novčanu podršku. Nadam se da će svaki naredni put pomoć našim novim sugrađanima biti sve bolja i izdašnija, jer želimo da ostvarimo krajnji cilj a to je rast nataliteta i sve više dece u Srbobranu, Turiji i Nadalju, rekla je Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran, koja će uskoro postati majka, pa je njena radost u susretu sa bebama bila utoliko veća. Ona je čestitala prinove mladim roditeljima.

- Ovo je jadan od onih događaja zbog kojih je lepo biti ovde, u zgradi opštine, pa bih vas zamolio da ne utišavate bebe, jer ovo je njihov dan, a dečije graje nikad dosta, rekao je obraćajući se roditeljima, predsednik opštine, Radivoj Debeljački i dodao:

- Trudićemo se da i u budućnosti povećavamo nivo ovih usluga, da pratimo razvoj vaše dece i ponovo ih podržimo kada se ukaže neka nova potreba, posebno tokom obrazovanja, koje nam je veoma važno, rekao je Debeljački.

Današnjoj dodeli, pored pomenutih, prisustvovali su član Opštinskog veća, dr Ilija Gazepov, direktorka Centra za socijalni rad, Biserka Veselinović i članice Udruženja "Ruka spasa", predvođene Savkom Lazić.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2021.05.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen