Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3345/u-toku-je-prijava-za-3-000-dinara-za-vakcinisane/

Verzija za tampu / To ScreenviewU TOKU JE PRIJAVA ZA 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE


Predstojećeg vikenda u Srbobranu svi koji se odazovu na poziv za vakcinaciju imaće priliku da pored primljene vakcine protiv zarazne bolesti Covid 19 izmere nivo šećera u krvi, a svaki građanin koji boluje od šećerne bolesti, koji se vakciniše dobiće nagradu, deset trakica za merenje nivoa šećera.


Ovu akciju zajednički organizuju Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug" i Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" u subotu i nedelju, 05. i 06. juna u prostorijama "Plavog kruga" u ulici Sonje Marinković br.18a.

Vakcinacija se i dalje obavlja bez predhodnog zakazivanja i čekanja, a odvija se u terminu od 08.00 do 16.00 časova.

Inače, od 1. juna, na sajtu pmi.trezor.gov.rs, počele su prijave za 3.000 dinara za građane Srbije koji su vakcinisani makar jednom dozom vakcine do 31. maja.

Ministar finansija Siniša Mali tvrdi da je prijava za 3.000 dinara jednostavna, ista kao što je to bio slučaj kada su se građani prijavljivali za 30+30 evra, odnosno potrebno je da se unese matični broj, broj važeće lične karte i da se izabere banka u kojoj želite da vam se uplati novac.

Siniša Mali je napomenuo da se za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

„Naglašavam da se korisnici socijalne pomoći prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane“, istakao je ministar.

On je najavio i da će od petka, 4. juna, početi sa radom kontakt centar za prijavu telefonom.

Prijava za 3.000 dinara podrške imunizovanim građanima biće moguća do 15. juna, dok će isplate biti realizovane odmah po završetku prijave.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign