Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

POSLASTICA ZA LJUBITELJE TAMBURAŠKE MUZIKE


Dom kulture Srbobran najavio je promociju knjige koja je bez svake sumnje pravi biser za sve ljubitelje tamburaša i njihove muzike. Srbobranci će imati priliku da se sretnu sa autorom knjige i iz prve ruke ćuju priče koje su izašle iz sveta tambure i virtuopza koji neguju tamburašku muziku.


Tamburaške priče Knežev je ispričao na 730 strana bogato ilustrovanih sa čak 1.301 fotografijom. U knjigu su, po njegovim rečima, utkana dokumenata iz Istorijskog arhiva grada Novog Sada, arhivska građa iz Muzeja grada Novog Sada, Muzeja Vojvodine, Rukopisnog odeljenja i Biblioteke Matice srpske. Pored tih dokumenata, knjiga donosi članke iz predratne i posleratne štampe, zanimljive priloge i priče prikupljene putem interneta i elektronskih medija, ali i „žive reči”, na šta Knežev puno polaže. Kaže da se trudio da svaki živi muzičar ili poznavalac tamburaške muzike, do kojeg je uspeo da dođe, ispriča svoju priču, onako kako je on osetio i “živeo” tamburu i tamburaški život,napisao je novosadski Dnevnik, a autor knjige za isti list je rekao:

– Fotografije su uglavnom iz privatnih arhiva Zvonka Bogdana, Bocana Nikolića, Zorana Bugarskog Brice, Marinka Piukovića i mnogih drugih muzičara – kaže Knežev i dodaje:

– Ponajviše zahvaljujući Zoranu Begešu Nikoliću, koji mi je pomogao da predstavim plejadu romskih muzičara, mnogi od njih će bit otrgnuti od zaborava jer je Zoran uspeo da od njihovih familija pronađe fotografije i da napišemo po koji redak o njima samima. Dosta se bavim u knjizi romskom tamburaškom muzikom jer su oni po mom mišljenju obeležili jedan deo života svih nas i prosto ne znam da li postoji neko ko nije išao “na Cigane”. 

Postavio: Administrator dana 2021.06.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen