Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

POSETITE IZLOŽBU U DOMU KULTURE


U galeriji Doma kulture juče je otvorena izložba portreta glumaca, pod naslovom "Velikani srpskog glumišta". Izloženo je 36 slika koje su deo kolekcije Udruženja građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova.


Izložba je počela muzikom iz filma "Balkan ekspres", a doneli su nam je Miloš Milivojević na gitari i Stefan Milović na klarinetu, koji je na naše provokativno pitanje nakon nastupa, jeste vi muzičari, lakonski odgovorio:

- Samo tetki da odnesem lek!

Njih dvojica su inače nastavnici u Muzičkoj koli iz Vrbasa koja ima svoje odeljenje u Srbobranu, ali o tome drugom prilikom.

Direktorka Doma kulture Sonja Stojnović u uvodnoj reči između ostalog je iznela ocenu da je "izložba zaista posebna jer u različitim slikarskim tehnikama možemo videti uspeh autora da iznese na platno emociju velikih srpskih glumaca, koji su svojim ulogama obeležili epohe u kojima su stvarali".

U ime Udruženja građana "Žanka Stokić" izložbu je otvorila dr Ljiljana Jovanović. Ona je kazala da je značajan deo svog života Žanka Stokić provela u Rabrovu, gde se bezmalo dvadeset godina održavaju Pozorišne svečanosti "Žanki u čast".

- Ova izložba je nastala po ideji Dragana Despota Đorđevića, a na konkurs za stalnu izložbenu postavku u Rabrovu pod nazivom "Velikani srpskog glumišta" pristiglo je preko 200 radova. Odabrano je 78 koji su deo stalne postavke, kazala dr Jovanović i dodala:

-  Odabrani radovi svojim izrazom, snagom, psihološkom produbljenošću ličnosti daju svojevrstan omaž ljudima iz teatra koji su svojim delima obeležili epohe u kojima su igrali.

Naša preporuka je da ovih dana posetite Galeriju Doma kulture i uverite se u upečatljivost umetničlkih dela koja su izložena.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2021.06.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 76
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen