Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

BIBLIOTEKA POZIVA NA SARADNJU!


U cilju popularisanja knjige i razvijanja čitalačkih sposobnosti učenika Narodna biblioteka Srbobran predlaže da i ove godine sprovedemo akciju pod nazivom „Moj čitalački dnevnik“. U akciju mogu se uključiti učenici nižih i viših razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Srbobran, koji su članovi biblioteka u naseljenim mestima naše opštine.


Učenici I i II razreda treba da navedu pročitane slikovnice, ime i prezime autora (ako postoji) i da ilustruju slikovnicu, ali ne precrtavanjem već postojeće ilustracije, već da nacrtaju svoje viđenje pročitanog.

Učenici III i IV razreda navode naziv knjige, ime i prezime autora, mesto i godinu izdanja, naziv izdavača i prepisuju deo teksta ili stih, koji im se najviše svideo.

Učenici od V do VIII razreda pored podataka o knjizi (naslov, autor, mesto i godina izdanja, izdavač) treba da prepričaju deo pročitanog dela, koji je na njih ostavio najjači utisak.

Naš predlog je da učenici I i II razreda pročitaju najmanje 7 slikovnica, a učenici ostalih razreda najmanje 7 knjiga.

Čitalački dnevnik bi se vodio u za tu namenu kupljenu svesku, koja bi se posle svake pročitane knjige donosila bibliotekaru na uvid i overu.

Akcija „Moj čitalački dnevnik“ će trajati do 1. novembra 2021. godine, i do tog roka učenici koji budu uključeni u akciju treba da dostave svoje sveske.

Svaki učesnik će biti nagrađen. 

Postavio: Administrator dana 2021.06.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen