Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PAROŠKI U POSETI KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE


U kabinetu predsednika opštine danas su se zvanično sreli, u ime domaćina opštine Srbobran, aktuelni predsednik opštine, Radivoj Debeljački sa svojim najbližim saradnicima i njegov imenjak i predhodnik na ovom mestu, a danas zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoj Paroški, koji je došao u pratnji pomoćnice sekretara, Vidosavom  Enderić. Tema sastanka budući zajednički projekti...


Ova poseta je deo kampanje koju sprovodi Sekretarijat, a koja podrazumeva posetu svim lokalnim samoupravama u Vojvodini.Paroški je posebno stavio akcenat na proces digitalizacije u lakolnim samoupravama koji značajno treba da doprinese boljoj komunikaciji između opštinskih organa i građana kojima su potrebne određene usluge.

- Cilj posete je mapiranje resursa i stvaranje jedinstvene baze koja će omogućiti ravnomeran razvoj svih lokalnih zajednica u Vojvodini, objasnio je Paroški i dodao da je želja Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu da spozna koji su to strateški projekti u svakoj pojedinačkoj lokalnoj zajednici, jer kao i do sada Vlada AP Vojvodine je tu da podrži razvoj lokalnih sredina, a želja je da se to radi tako što bi se na osnovu šire slike koja bi trebala da se dobije kroz jedinstvenu bazu napravio plan koji bi omogućio ravnomeran razvoj Vojvodine u celini.

Na naše pitanje, šta konkretno proces digitalizacije lokalnih samouprava, pa i naše opštine znači za građane, odgovorio je Paroški, a to možete da čujete u tonskom zapisu, koji je deo ovog izveštaja.

Radivoj Debeljački iskazao je zadovoljstvo što je domaćin ove posete i ocenio je dosadašnju saradnju kao vrlo ozbiljnu i naglasio da je pokrajina do sada podržala sve najznačajnije projekte koji su deo strateških opredeljenja za razvoj naše lopštine.

- Izuzetna važna podrška koju dobijamo je u okviru procesa digitalizacije naše uprave i smatram da je pred nama vreme kada ćemo zajednički još jače i aktivnije sarađivati. Odlično se razumemo tako da smatram da ćemo sve prepreke na putu razvoja naše opštine prevazilaziti lakše uz uzajamno razumevanje, između ostalog rekao je Debeljački, a šta odgovorio na naše pitanje da li je naša opština kadrovski osposobljena za ovaj veliki projekat poslušajte u tonskom zapisu...

Bio je ovo susret prijatelja, tako da su članovi tima, koji je danas bio u Srbobranu sa Paroškim, dobili simbolične pokrone, kao uspomenu na ovaj susret. 

Postavio: Administrator dana 2021.06.17

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen