Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

NASTAVLJA SE USPEŠNA SARADNJA NAŠE OPŠTINE I DIREKTNE BANKE


Juče je potpisan novi ugovor o saradnji naše opštine i Direktne banke, a koji značajno treba da pomogne poljoprivrednicima iz naše sredine. Ovo je treća godina kako se ova saradnja nastavlja u obostranom interesu, rečeno je u kabinetu predsednika opštine gde je ugovor potpisan.


Predsednik opštine Radivoj Debeljački je pozvao poljoprivredne proizvođače da se prijave za sredstva koja subvencioniše lokalna samouprava, nakon potpisivanja ugovora u izjavi za medije. On je naglasio da je poljoprivreda grana koja je izuzetno značajna za razvoj naše sredine i u tom smislu zaslužuje posebnu pažnju naših organa u lokalnoj samoupravi.

- Potpisan je ugovor o novoj tranši subvencionisanih kredita, a pod tim se podrazumeva da opština Srbobran snosi sve bankovne troškove, nema kamate, niti troškova obrade, čak ni zahtevne papirologije. Poljoprivrednici na ovaj način dobijaju traženi novac i dužni su da u roku od godinu dana istu sumu vrate, s tim što su ograničeni na maksimalan iznos od 500.000 dinara. Ukoliko žele da koriste ove pogodnosti poljoprivrednici treba da se jave u Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj naše opštine (KLER) gde će im se pružiti sva potrebna podrška. Na ovaj način ne samo da olakšavamo rad našim poljoprivrednicima već i podstičemo ulaganja u poljoprivredu. U jednoj od prethodnih godina imali smo situaciju da je čak 40 poljoprivrednih proizvođača dobilo ovakvu vrstu kredita, a kroz razgovor sa njima dalo se zaključiti da su zaista bili zadovoljni. Ovom prilikom pozivam naše poljoprivredne proizvođače koji imaju potrebu za ovakvim ulaganjima, da se jave. Ovaj program će im biti na raspolaganju dok se ne potroše sredstva predviđena budžetom, najkasnije do kraja godine, mada verujem da će usled velikog interesovanja kreditna linija i ranije biti zatvorena, poručio je Radivoj Debeljački.

O kakvim kreditima je reč pojasnio je Đuro Radović ispred Direktne banke.

- Reč je o poljoprivrednim kreditima sa subvencijom u domaćoj valuti koji su trenutno cenovno najpovoljniji krediti na tržištu, jer se korisniku odobravaju bez kamate i bez naknade za obradu zahteva, u maksimalnom iznosu do 500.000 dinara i sa rokom otplate do 12 meseci. Ovi krediti su u potpunosti prilagođeni potrebama poljoprivrednika, pa se sredstva namenjena za finansiranje tova, stočne hrane, veterine, kupovine repromaterijala za setvu, gorivo i slično, mogu vraćati u vidu mesečnih, tromesečnih i šestomesečnih anuiteta, u zavisnosti od vrste delatnosti gazdinstva.

Pored Radovića ispred Direktne banke potpisivanju ugovora prisustvovala je Svetlana Lukić, a ispred naše opštine pored Debeljačkog, Danijela Vujačić, načelnica Opštinske uprave, i Nataša Zekić iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

S.N.

 

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2021.06.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen