Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NADARENOST MLADOG SRBOBRANCA PREPOZNATA U ITALIJI


Master likovni umetnik  iz Srbobrana, Đorđe Ćorić ovih dana iz Italije dobio je priznanje za svoj umetnički rad. U zemlji gde su stvarali Mikelanđelo, Đoto, Botičeli, Karpačo, Karavađo i mnogi drugi proslavljeni svetski slikari, koji su svojim delima oblikovali čitav jedan svet, Đorđe danas prikazuje svoju umetnost i to u Torinu.


Nekoliko radova iz serije portreta pod nazivom "Otisak života" predstaviće Ćorićev stvaralački izraz italijanskoj likovnoj publici u okviru zajedničke izložbe italijanskih i internacionalnih slikara - „MIITTAC“ u gradu Torinu u Italiji u „MIIT Museum“.

- Biti prepoznat od internacionalnih kustosa kao umetnik, koji po njihovim rečima, u mladim godinama sažima jedan zreo konceptualno-tehnički sklop pri umetničkom izražavanju kroz modul likovne grafike i čini inovatnivni momenat u portretnom stvaralaštvu na evropskoj umetničkoj sceni, me čini izuzetno srećnim i nadahnjuje me za dalji rad, napredak i stvaralaštvo, kaže za naš portal odmereni, skromni, ali izuzetno talentovani Đorđe koji je inače zaposlen u OŠ "Vuk Karadžić" kako nastavnik likovne kulture.

Izložba u Torinu ima svoju dugogodišnju tradiciju i njen učesnik postaje se isključivo po pozivu kustosa koji su zapazili nečiji rad. Na prošlogodišnjoj izložbi su učestvovala velika umetnička imena moderne umetničke scene, kako sa prostora Italije, tako i sa prostora ostalih delova Evrope.
Izložba je otvorena 10. jula i trajaće do 1. avgusta.

- Poziv za izložbu mi samo potvrđuje da biti iskren prema samom sebi znači biti potpuno otvoren prema publici kroz sopstveno stvaralaštvo, što je za umetnike od izuzetnog značaja, i da potpuna posvećenost može da bude prepoznata, vidljiva i čitljiva, kaže Đorđe i dodaje:


- Nekoliko grafičkih otisaka, portretne serije pod nazivom „Otisak života“ kojom se bavim, me predstavljaju na izložbi u Torinu i u planu mi je da seriju još više obogaćujem novim portretnim otiscima na veikim formatima i ujedno novim životnim pričama.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.07.11   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 60
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen