Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NADARENOST MLADOG SRBOBRANCA PREPOZNATA U ITALIJI


Master likovni umetnik  iz Srbobrana, Đorđe Ćorić ovih dana iz Italije dobio je priznanje za svoj umetnički rad. U zemlji gde su stvarali Mikelanđelo, Đoto, Botičeli, Karpačo, Karavađo i mnogi drugi proslavljeni svetski slikari, koji su svojim delima oblikovali čitav jedan svet, Đorđe danas prikazuje svoju umetnost i to u Torinu.


Nekoliko radova iz serije portreta pod nazivom "Otisak života" predstaviće Ćorićev stvaralački izraz italijanskoj likovnoj publici u okviru zajedničke izložbe italijanskih i internacionalnih slikara - „MIITTAC“ u gradu Torinu u Italiji u „MIIT Museum“.

- Biti prepoznat od internacionalnih kustosa kao umetnik, koji po njihovim rečima, u mladim godinama sažima jedan zreo konceptualno-tehnički sklop pri umetničkom izražavanju kroz modul likovne grafike i čini inovatnivni momenat u portretnom stvaralaštvu na evropskoj umetničkoj sceni, me čini izuzetno srećnim i nadahnjuje me za dalji rad, napredak i stvaralaštvo, kaže za naš portal odmereni, skromni, ali izuzetno talentovani Đorđe koji je inače zaposlen u OŠ "Vuk Karadžić" kako nastavnik likovne kulture.

Izložba u Torinu ima svoju dugogodišnju tradiciju i njen učesnik postaje se isključivo po pozivu kustosa koji su zapazili nečiji rad. Na prošlogodišnjoj izložbi su učestvovala velika umetnička imena moderne umetničke scene, kako sa prostora Italije, tako i sa prostora ostalih delova Evrope.
Izložba je otvorena 10. jula i trajaće do 1. avgusta.

- Poziv za izložbu mi samo potvrđuje da biti iskren prema samom sebi znači biti potpuno otvoren prema publici kroz sopstveno stvaralaštvo, što je za umetnike od izuzetnog značaja, i da potpuna posvećenost može da bude prepoznata, vidljiva i čitljiva, kaže Đorđe i dodaje:


- Nekoliko grafičkih otisaka, portretne serije pod nazivom „Otisak života“ kojom se bavim, me predstavljaju na izložbi u Torinu i u planu mi je da seriju još više obogaćujem novim portretnim otiscima na veikim formatima i ujedno novim životnim pričama.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.07.12   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen