Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ODRŽANA XII SKUPŠTINA


U četvrtak je održano zasedanje XII sednice Skupštine opštine Srbobran kojom je predsedavala Milena Alargić, predsednica SO Srbobran.


Kao najvažnija tema među nekoliko tačaka koje su se našle na dnevnom redu pred odbornicima bilo je razmatranje projekata javno-privatnog partnerstva za finansiranje rekonstrukcije i održavanja lokalne putne mreže i drugih objekata niskogradnje u opštini Srbobran, za koji je saglasnost dala i zvanična komisija Vlade Srbije.

Obrazloženje je odbornicima pružila Danijela Vujačić, načelnica Opštinske uprave. Kako je rekla, projekat daje mogućnost obezbeđivanja finansiranja rekonstrukcije i rehabilitacije putne mreže od strane privatnog partnera, koji se bira u postupku javne nabavke prema zakonskoj regulativi. Nakon izbora partnera predlog ugovora ponovo će se naći u lokalnom parlamentu. Ovi radovi bili bi plaćani sukcesivno tokom dužeg perioda, uz brojne pogodnosti, čime bi se izbegao veliki pritisak na lokalni budžet a istovremeno obezbedilo konstantno unapređenje putne mreže i druge infrastrukture.

Javno-privatno partnerstvo u ovom projektu odnosi se na Turiju i Nadalj, a Srbobran je izostavljen zbog planirane izgradnje primarne i sekundarne kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda, pa je potrebno poštovati logičan i racionalan sled poslova. Prema planu, partnerstvo treba da traje 10 godina. Maksimalan iznos novca na godišnjem nivou za ovu namenu može biti 10 miliona dinara, s tim što privatni partner ne može početi nijedan posao rekonstrukcije bez prethodnog naloga opštine Srbobran ili JKP "Graditelj", koje je nadležno za održavanje lokalnih puteva. 

Postavio: Administrator dana 2021.07.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen